Els enòlegs catalans entreguen els seus guardons a la Nit de l’enologia

El conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí ha entregat els guardons. Foto: VADEVI.cat

Aquest divendres 15 de març, més d’un centenar d’enòlegs s’han reunit al Congrés de l’Associació Catalana d’Enòlegs, que ha estat presidida pel conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort.

En aquesta jornada s’ha repassat els aspectes més importants de la viticultura que incideixen en la qualitat del raïm per a elaborar vins de tipologies diferents. La jornada tècnica ha arrencat amb la definició de qualitat tan des de la benvinguda del president de l’ACE com des de la ponència inaugural; entenent aquesta qualitat des de la vessant analítica, sensorial i/o satisfacció del consumidor.

L’objectiu de la Nit de l’Enologia és reconèixer públicament la feina de tots els enòlegs, els professionals de l’enologia, perquè els organitzadors de l’acte consideren que aquesta tasca, que es porta a terme a tot Catalunya, és de vital importància per tirar endavant el sector vitivinícola català.

Segons l’Associació Catalana d’Enòlegs, “l’enòleg, gràcies al seu talent i la seva professionalitat, defineix el producte vitivinícola, aportant la màxima dedicació per arribar a l’excel·lència. Però, per a un enòleg, la matèria prima és de vital importància. Sense la viticultura de qualitat, l’enologia no podria arribar a ser excel·lent”.

Els premis d’aquesta edició 2013 han estat el següents:

· Premi a la millor trajectòria professional: Àngel Camí Juvé.

· Premi a l’enòleg sènior, amb més de 25 anys en la professió: Josep Lluís Gramona Batlle.

· Premi especial, per la seva trajectòria professional, a títol pòstum: Josep “Pitu” Cols Torrents.

· Premi a Agustí Villarroya Serafini, en reconeixement a la seva tasca en la viticultura de qualitat durant tota la seva trajectòria professional.

· Premi al periodista/entitat que hagi desenvolupat de forma exitosa la promoció de l’enologia, el vi i el seu entorn, amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de gent: “Guia de Vins de Catalunya”.

La celebració de la Nit de l’Enologia ha estat acompanyada de música en viu i s’hi han tastat vins elaborats pels enòlegs guardonats i durant el congrés s’han pogut conèixer els vins de cellers de la DO Costers del Segre que han col·laborat en l’acte.

Nou comentari