VadeVi
Els hipermercats venen el vi més barat que els súpers

El darrer informe de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava indica que la variabilitat dels preus segons el tipus d’establiment és més elevada que en d’altres ocasions, sobretot per a algunes referències. Les dades de l’organisme corresponen a desembre de 2010 i han estat obtingudes a centres de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els hipermercats ofereixen uns preus al consum un 5,9% més baixos que els supermercats, prenent com a referència les ampolles de 75 centilitres. Les diferències més notables entre establiments es donen en els vins negres. En aquest sentit, l’informe apunta alguns aspectes significatius. Per exemple, que el preu al consum pot variar fins a més de 2 euros per ampolla.

Comparant els preus del mes de desembre del 2010 amb les recollides en el mateix període de l’any anterior, s’observa un lleuger increment per al conjunt de productes. Aquesta comparativa, diferenciant per tipus de vi, posa de manifest com l’increment global de preus prové principalment de l’augment de preus en el cas dels negres (3,7%). Els caves també pugen de preu, tot i que en proporcions inferiors (1,7%) i, contràriament, els vins blancs els redueixen moderadament (-4,8%).

Els preus al consum es recullen trimestralment i coincidint amb la publicació dels informes de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava (els mesos de març, juny, setembre i desembre).


Supermercat a Barcelona FOTO: LLUÍS TOLOSA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa