Com ja es tradició, coincidint amb la primera jornada de la Festa del Vi a Gandesa, el Consell Regulador donarà a conèixer el resultat del Concurs de Vins amb DOTA. Un certamen que es va consolidant any a any com un instrument per efectuar una diagnosi general de la qualitat i per reconèixer els millors vins de cadascun dels tipus emparats per la DOTA. Progressivament, i en especial durant els darrers 4 anys, el concurs ha anat incrementat les xifres de participació en quan a cellers i nombre de vins presentats.

El Comitè de Tast del Consell Regulador ha portat a terme les deliberacions durant tot el mes d’octubre a través de 4 sessions. La diagnosi efectuada confirma la qualitat i singularitat dels vins blancs emparats i manifesta, un cop més les grans potencialitats de la Garnatxa blanca. I es justament en la categoria corresponent als vins blancs de collita elaborats amb la varietat insígnia de la DOTA on es concedirà una distinció especial del jurat segon vi millor puntuat.

La sorpresa d’’aquesta edició han estat en els vins negres, especialment els de criança, els quals han destacat especialment pel seu nivell de refinament i per la clara aposta en les varietats tradicionals de raïm. Això sumat a les virtuts de les collites 2007 i 2008 han fet que el jurat atorgui un total de 3 distincions especials en vins negres. La primera en el segon vi millor puntat de la categoria Negre Roure/Criança 2008, i les altres dues en la categoria Gran vi negre “Terra Alta” (negres 2007 o de collites inferiors) per reconèixer l’’excel·lència de dos noves marques que han sortit al mercat aquest any i que han competit durament en els llocs més alts de la categoria reina dels vins negres. Els 13 guardons i les 4 distincions especials es repartiran entre un total de 10 cellers.

L’’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc durant la primera jornada de la XXIII Festa del Vi a Gandesa. L’’acte serà conduit per Antonio Belart, flamant guanyador del premi Gaudí 2010 a la millor direcció artística, concedit per l’’Acadèmia del Cinema Català. Per tant caldrà esperar fins aquest moment per conèixer els cellers i vins guardonats i distingits en aquesta edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa