El director comercial de Caves Gramona, Toni Pérez, va guiar els formadors de les escoles d’hostaleria per les caves velles del celler. Foto: Joan Nebot

9 formadors de diverses escoles d’hostaleria de l’Estat espanyol han visitat la regió del cava en un viatge formatiu organitzat per l’associació empresarial Institut del Cava.

Aquesta patronal porta més de 8 anys organitzant seminaris de Cava a les diferents escoles d’hoteleria, restauració, sumilleria i turisme del país amb l’objectiu d’impartir formació específica de Cava el més complerta possible. L’any passat es va decidir anar un pas més enllà i portar els docents d’aquestes escoles a conèixer sobre el terreny l’elaboració i els cellers del cava, amb l’objectiu que siguin ells els ambaixadors del cava a les seves escoles i segueixin amb la tasca iniciada des de l’I.C.

Enguany ja s’ha fet més de 15 seminaris de Cava a Escoles de tota la geografia i la setmana passada es va dur a terme el II Viatge de formadors a la zona de Sant Sadurní d’Anoia, que va tenir lloc del 30 d’agost a l’1 de Setembre.

Les activitats, visites a cellers i seminaris programats han estat:

Dijous 30 d’Agost de 2012

– Visita i dinar a les Caves Llopart.

– El cicle anual de la vinya, impartit a Juvé & Camps pel viticultor Josep Jiménez.

– El Procés d’Elaboració del Cava. Impartit pels enòlegs Toni Cantos i Antonio Orte a la finca Espiells de Juvé & Camps.

– Visita i sopar al celler Jaume Giró Giró

Divendres 31 d’Agost de 2012

– El tast del raïm i dels vi base per al cava. Impartit per l’enòloga Eva Plazas al celler Vilarnau

– Els llevats del cava i visita al laboratori de Freixenet, a càrrec de l’equip d’enòlegs de Freixenet.

– Visita Freixenet

– Dinar a Segura Vídues

– L’autòlisi en el Cava. Els Caves Gran Reserva. Impartit pel tècnic Toni Pérez Artesero a l’Institut del Cava.

– La Classificació i el tast dels caves, impartit per l’enòleg Ramon Giró a l’Institut del Cava:

El Tast de Caves segons contingut de sucre.

El Tast de Caves segons criança.

El Tast de Caves rosats.

Les rareses del Cava.

– Els maridatges del Cava. Impartit pel sommelier Roger Poch a l’Institut del Cava.

– Visita i sopar de cloenda a caves Gramona, on el president de l’Institut del Cava, Joan Amat, va lliurar els diplomes acreditatius als formadors assistents.

Dissabte 1 de Setembre

– Visita La Fassina de Can Guineu. El centre d’interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.

Els assistents

Els diplomats en aquest II Viatge de formadors del cava han estat:

Fernando Martínez. Escuela Hostelería Gambrinus, Jaén.

Francisco Javier Soriano. Escuela Hostelería Grambinus Sevilla.

Miguel Ángel Benito. MAB-Wine Consulting.

Ángel González. CIO Mijas (Málaga).

Raúl Márquez. Escuela de Hostelería Gran Capitán (Córdoba).

Unai Urquijo. Escuela Superior de Hostelería de Artxanda (Bilbao)

Mercè Garcia. Escola d’Hoteleria i Turisme CETT (Barcelona).

Elia Aldeguer. Escola d’Hoteleria i Turisme CETT (Barcelona).

Josep Pelegrín. Escola d’Hoteleria JOVIAT (Manresa-BCN).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa