El director comercial de Caves Gramona, Toni Pérez, va guiar els formadors de les escoles d’hostaleria per les caves velles del celler. Foto: Joan Nebot
9 formadors de diverses escoles d’hostaleria de l’Estat espanyol han visitat la regió del cava en un viatge formatiu organitzat per l’associació empresarial Institut del Cava.
Aquesta patronal porta més de 8 anys organitzant seminaris de Cava a les diferents escoles d’hoteleria, restauració, sumilleria i turisme del país amb l’objectiu d’impartir formació específica de Cava el més complerta possible. L’any passat es va decidir anar un pas més enllà i portar els docents d’aquestes escoles a conèixer sobre el terreny l’elaboració i els cellers del cava, amb l’objectiu que siguin ells els ambaixadors del cava a les seves escoles i segueixin amb la tasca iniciada des de l’I.C.
Enguany ja s’ha fet més de 15 seminaris de Cava a Escoles de tota la geografia i la setmana passada es va dur a terme el II Viatge de formadors a la zona de Sant Sadurní d’Anoia, que va tenir lloc del 30 d’agost a l’1 de Setembre.
Les activitats, visites a cellers i seminaris programats han estat:
Dijous 30 d’Agost de 2012
– Visita i dinar a les Caves Llopart.
– El cicle anual de la vinya, impartit a Juvé & Camps pel viticultor Josep Jiménez.
– El Procés d’Elaboració del Cava. Impartit pels enòlegs Toni Cantos i Antonio Orte a la finca Espiells de Juvé & Camps.
– Visita i sopar al celler Jaume Giró Giró
Divendres 31 d’Agost de 2012
– El tast del raïm i dels vi base per al cava. Impartit per l’enòloga Eva Plazas al celler Vilarnau
– Els llevats del cava i visita al laboratori de Freixenet, a càrrec de l’equip d’enòlegs de Freixenet.
– Visita Freixenet
– Dinar a Segura Vídues
– L’autòlisi en el Cava. Els Caves Gran Reserva. Impartit pel tècnic Toni Pérez Artesero a l’Institut del Cava.
– La Classificació i el tast dels caves, impartit per l’enòleg Ramon Giró a l’Institut del Cava:
El Tast de Caves segons contingut de sucre.
El Tast de Caves segons criança.
El Tast de Caves rosats.
Les rareses del Cava.
– Els maridatges del Cava. Impartit pel sommelier Roger Poch a l’Institut del Cava.
– Visita i sopar de cloenda a caves Gramona, on el president de l’Institut del Cava, Joan Amat, va lliurar els diplomes acreditatius als formadors assistents.
Dissabte 1 de Setembre
– Visita La Fassina de Can Guineu. El centre d’interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.
Els assistents
Els diplomats en aquest II Viatge de formadors del cava han estat:
Fernando Martínez. Escuela Hostelería Gambrinus, Jaén.
Francisco Javier Soriano. Escuela Hostelería Grambinus Sevilla.
Miguel Ángel Benito. MAB-Wine Consulting.
Ángel González. CIO Mijas (Málaga).
Raúl Márquez. Escuela de Hostelería Gran Capitán (Córdoba).
Unai Urquijo. Escuela Superior de Hostelería de Artxanda (Bilbao)
Mercè Garcia. Escola d’Hoteleria i Turisme CETT (Barcelona).
Elia Aldeguer. Escola d’Hoteleria i Turisme CETT (Barcelona).
Josep Pelegrín. Escola d’Hoteleria JOVIAT (Manresa-BCN).