VadeVi
Els pagesos reclamen preus justos, també els viticultors

Entre 500 i 700 tractors i 1.200 pagesos i ramaders han participat avui a les 11 tractorades que Unió de Pagesos ha convocat en diferents punts de Girona, Tarragona i Lleida per protestar per la crisi del sector i pels baixos preus que perceben els productors.

La manifestació era convocada per a tots els sectors de l’agricultura, inclòs també la viticultura, que des de fa temps denuncia la baixada del preu del raïm i que siguin les grans empreses qui en marquin el seu preu. Segons els viticultors -i els agricultors en general- sovint el preu al que els compren el raïm -i la fruita- no arriba a cobrir els costos de producció. Aquest estiu, durant la verema, ja es van fer diferents tractorades organitzades per Unió de Pagesos.

Segons Joan Caball, coordinador nacional del sindicat, els governs català i central es mantenen “impassibles” davant dels abusos de la gran distribució, que imposen preus baixos al productor i marges abusius. Segons la seva opinió, les conseqüències poden ser irreparables perquè, segons dades d’Unió de Pagesos, la renda agrària ha baixat un 43% des de 2001.

Sota el lema “Preus justos al camp i la ciutat. Ja n’hi ha prou d’indiferència del Govern”, han reclamat mesures urgents als executius de José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla per fer front a la que consideren una de les crisis més greus del camp català. Aquestes mobilitzacions precedeixen a la manifestació convocada per al 20 de febrer a Barcelona i al debat monogràfic sobre el món rural que es farà al Parlament pròximament. Durant les mobilitzacions, han ocasionat retencions i talls intermitents a les carreteres catalanes, que han aprofitat per repartir fruita entre els conductors i explicar les seves reivindicacions.


En total han participat en les 11 manifestacions entre 500 i 700 tractors i 1200 pagesos i ramaders FOTO:ACN


Unió de Pagesos ha convocat 11 tractorades en diferents punts de Catalunya FOTO: ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa