VadeVi
Els productes de l’horta s’enreden amb el sauvignon
  • CA

En el nostre viatge per la gastronomia de Catalunya, rica i immensament versàtil, trobem que no només l’arròs (tal com vam parlar en l’article anterior) té rellevància, sinó que pel clima, la qualitat de la terra i la seva gent, l’horta catalana ens ofereix peces de fruita, verdura, hortalissa, cereals i llegums per a llepar-nos els dits.

Tot depenent de la temporada, portarem a la nostra taula unes o altres delícies de l’horta: les pomes de Girona, les patates de Prades, els pèsols del Maresme, els calçots de Valls, els fesols de Santa Pau, les peres de Lleida, les carxofes del Baix Llobregat, els cítrics de les Terres de l’Ebre i una infinitat de productes amb els quals gaudirem de l’experiència culinària.

Sovint ens trobem que, depenent dels productes que porti el plat, com ara els espàrrecs, la temuda carxofa o els pèsols, els mardatges siguin complexos de fer; però el fet que la varietat sauvignon blanc sigui potser una de les més elegants i versàtils de raïm blanc, ens pot donar un cop de mà en aquesta aventura. I és que els seus delicats tocs verds i cítrics la converteixen en un company de viatge ideal per acompanyar a certes verdures i algunes hortalisses.

Avui ens adonarem que, certs vins elaborats amb sauvignon blanc, potencien el gust intrínsec de certes verdures. Per exemple: una amanida de verdures i hortalisses en què incloem productes complicats de maridar. O un saltat de crudités. O simplement unes verduretes brasejades.

La proposta de vi que us faig avui és el Blanc del Terrer de Vinyes del Terrer DO Tarragona. Aquest vi elaborat a la falda del Dragon Khan (Vila Seca) ens mostra la frescor del sauvignon blanc, amb tocs de moscatell i la tipicitat Mediterrània. Tocs salins descaradament deliciosos i atrevits que van a encaixar amb el gust de la terra i els seus fruits.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa