VadeVi
Els sommeliers catalans sortiran finalment en tren de Brussel·les
  • CA

L’International Taste and Quality Institute tenia aquests dies a Brussel·les a 60 tastadors de 13 nacionalitats diferents que havien de marxar aquest dimarts de la capital belga. Però els atemptats a l’aeroport i al metro van fer variar els plans i ràpidament van haver de recol·locar-los en hotels.

Aquest dimecres el maldecap ha estat com aconseguir que tothom pugui tornar a casa seva i les combinacions són realment rocambolesques.

Els quatre catalans, Meritxell Falgueras, Ferran Centelles, Pilar Cavero i Rosa Vila, ja saben com ho faran. Rosa Vila, ha explicat a Vadevi.cat que ella, la Pilar i el Ferran agafaran dijous un tren que els portarà fins a Paris i des d’allà n’agafaran un altre fins a Catalunya. La Meritxell ha de viatjar a itàlia i utilitzarà altres combinacions.

Vila explicava que alguns dels seus col·legues han acabat marxant a Amsterdam per allà agafar un avió per anar a Roma, una periple provocat per la manca d’avions a Brussel·les i per la saturació provocada pels atemtpats.

Sigui com sigui, Rosa Vila assegura que estan tranquils. Que la ciutat té un punt de desolació i s’hi viu una certa tensió, amb tot tancat, amb manifestacions espontànies (a la foto) i amb mesures de seguretat extremes per accedir a l’hotel per exemple. O fins i tot per la presència de petits carros de combat de l’exèrcit al carrer.

La sommelier, diu que malgrat van mantenir la serenitat tota l’estona, quan els van explicar què havia passat i els van dir que no podrien sortir de l’edifici fins a la tarda, la tensió hi era i explica que li va anar molt bé que el primer tast que feien fos especial. Recordem que era un tast de tot menys de vi: tés, cerveses, destil·lats, etc.

“Havíem de tastar un tè. Tastem en grups de 7 i ens tocava a nosaltres. Ens van portar un te amb una mena de nou que es posa a una copa perquè s’hi posi l’aigua calenta a sobre. La meva alegria va ser veure que amb l’escalfor, la nou s’obria i era una mena de flor, que floria. M’ho vaig agafar com un símbol. Ho vaig tenir sobre la taula tota l’estona” relata Rosa Vila.

De fet assegura que s’ho ha quedat com a record.

Aquest dijous agafaran un tren, tornaran cap a casa, i tot plegat haurà quedat en un mal moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa