VadeVi
Els Vinari de l’Empordà, a la 32a Mostra del Vi de Figueres
  • CA

Figueres es prepara per la 32a edició de la Mostra del Vi de l’Empordà que un any més omplirà el municipi de cellers i activitats al voltant del vi d’aquesta zona elaboradora del país. Enguany, la fira arrenca el dijous 8 i s’allarga fins diumenge dia 11 de setembre.

Entre les activitats programades, hi haurà la possibilitat de tastar alguns dels vins de l’Empordà que han estat guardonats amb Premis Vinari en alguna de les tres edicions del certamen. Així, l’enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit dirigirà el dissabte a 2/4 de 7 de la tarda una sessió en la qual es podran descobrir i tastar referències que han obtingut medalla en les edicions de 2013, 2014 o 2015 (els vins guanyadors de l’edició d’enguany no es donaran a conèixer fins divendres 7 d’octubre). Els vins escollits per aquesta sessió són els següents:

Garnatxa d’Empordà Solera del celler Mas Llunes, que al primer any de concurs es va endur el premi al millor vi de Catalunya, el Gran Vinari d’Or, així com també la medalla d’or en la categoria de vins dolços. Aquest mateix vi també es va endur una medalla de plata en la passada edició.

Un altre dolç, el Solera Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla, guanyador de medalla de plata en l’edició 2015.

El Blanc dels Aspres 2013, del celler Vinyes dels Aspres, que es va fer amb el Vinari d’Or 2015 en la categoria de millor blanc de pas per fusta.

Cadac 2007 del Celler Martín Faixó, guanyador d’un Vinari de Plata al 2014 en la categoria de negres de guarda.

El Coma Fredosa 2011 del celler Hugas de Batlle, vi que es va endur un Vinari de Bronze en l’edició del 2015 en la categoria de negres de criança.

Cadac 2007 del celler Martín Faixó, guanyador d’un Vinari de Plata al 2014 en la categoria de negres de guarda.

I el V d’O 1,09 del 2009 de Vinyes d’Olivardots, guanyador d’un Vinari de Plata al 2013 en la categoria de negres de guarda.

“Premiats”. Tast de vins guardonats als Premis Vinari el concurs oficial de vins de Catalunya tindrà lloc dissabte 10 de setembre de 18.30h a les 19.30h. I, a l’igual que la resta de tastos programats, se celebraran a l’Espai DO Empordà (Sala B), a la Rambla de Figueres. El preu de cada sessió és de 9 euros i les inscripcions s’han de realitzar online a través d’aquesta pàgina.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa