Els primers visitants van gaudir dels vins catalans al nou espai de l’Arc del Triomf Foto: Joan Nebot

El conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, han inaugurat la 32 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que estarà oberta fins al dia 24, coincidint amb les Festes de la Mercè.

En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, a través de l’INCAVI, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es fa al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!”. A més, enguany la Mostra té la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats.

Com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les DO, que estan representades per espais on s’expliquen les seves singularitats i es donen a conèixer les seves rutes enoturístiques.

A més, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.

Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors vins dels celler participants en la fira, amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran degustar els vins amb uns dispensadors especials.

D’altra banda, la Fundació Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, està present a la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre els hàbits saludables en l’alimentació.

Una altra característica que presenta la Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.

Un Espai d’Alimentació a la Mostra

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya compta enguany també amb un Espai d’Alimentació, organitzat pel Departament d’Agricultura, a través de Prodeca.

Onze empreses elaboradores de formatges, embotits, conserves de peix i fleca ofereixen als visitants la possibilitat d’acompanyar les degustacions de vins i caves amb un tast de productes.

Cellersi empreses d’alimentació participants:

Aquest any participen en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passa (54). Aquests són els cellers:

AGUSTÍ TORELLÓ MATA

ALTA ALELLA

BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL

BOLET

CAN DESCREGUT

CASTELL DEL REMEI

CÉRVOLES

CAVA JOSEP M FERRET GUASCH

CAVES CANALS & MUNNÉ

CAVES SIMÓ DE PALAU

CELLER ARCHE PAGES

CELLER CAN SAIS

EMENDIS

EMPORDALIA

FALSET MARÇÀ

JUVÉ Y CAMPS

MAS FORASTER

MAS IGNEUS

MASCARÓ

PARATÓ

SURIOL

VALLFORMOSA – CELLERS AMB ORIGEN

VEGA DE RIBES

A.VILAMAJÓ – ECOLÒGIC LHEBLAN

ABADAL

ALBET I NOYA

AVGVUSTUS

BODEGAS COSTERS DEL SIÓ

CAPITÀ VIDAL

CASTELL D’OR

CASTELL PERALADA

CAVES ANGEL GUSTÁ

CAVES GRAMONA

CAVES I VINS MASTINELL

CELLER BATEA

CELLER CARLES ANDREU

CELLER RENDÉ MASDÉU

CELLERS CAROL VALLÈS

CELLERS UNIÓ

CLOS MOGADOR

CLOS PONS

COVIDES VINYES-CELLERS

GATZARA

JEAN LEON

MARCO ABELLA

MAS BLANCH I JOVÉ

MAS RODÓ

MASET DEL LLEÓ

NADAL

PEDRO MASANA

QUIM BATLLE

ROURA

SEGURA VIUDAS

SYNERA

TORELLO

TORRES

VERMUTS MIRÓ

VILARNAU

VINICOLA DE NULLES

VINS I CAVES PORTELL

Empreses d’alimentació:

Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)

Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)

Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)

Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)

Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)

Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)

Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)

Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona

Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)

Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)

Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa