Els primers visitants van gaudir dels vins catalans al nou espai de l’Arc del Triomf Foto: Joan Nebot
El conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, han inaugurat la 32 edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que estarà oberta fins al dia 24, coincidint amb les Festes de la Mercè.
En aquesta edició, el Departament d’Agricultura, a través de l’INCAVI, ha volgut donar un gir a la Mostra i per aquest motiu ha preparat diverses novetats, la principal de les quals és el nou espai destinat al certamen: la Mostra no es fa al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!”. A més, enguany la Mostra té la presència de 61 cellers (quasi un 13% més que l’any passat), a més d’ampliar l’oferta d’activitats.
Com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les DO, que estan representades per espais on s’expliquen les seves singularitats i es donen a conèixer les seves rutes enoturístiques.
A més, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.
Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, amb el nom Espai Selecció de Vins de la Mostra, destinat a degustar els millors vins dels celler participants en la fira, amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands. En aquest espai especial es podran degustar els vins amb uns dispensadors especials.
D’altra banda, la Fundació Futbol Club Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Alícia, està present a la Mostra, per primera vegada, amb l’espai “Som el que mengem”, per difondre els hàbits saludables en l’alimentació.
Una altra característica que presenta la Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.
Un Espai d’Alimentació a la Mostra
La Mostra de Vins i Caves de Catalunya compta enguany també amb un Espai d’Alimentació, organitzat pel Departament d’Agricultura, a través de Prodeca.
Onze empreses elaboradores de formatges, embotits, conserves de peix i fleca ofereixen als visitants la possibilitat d’acompanyar les degustacions de vins i caves amb un tast de productes.
Cellersi empreses d’alimentació participants:
Aquest any participen en la Mostra un total de 61 cellers, una xifra superior a la de l’any passa (54). Aquests són els cellers:
AGUSTÍ TORELLÓ MATA
ALTA ALELLA
BLANCHER-CAPDEVILA PUJOL
BOLET
CAN DESCREGUT
CASTELL DEL REMEI
CÉRVOLES
CAVA JOSEP M FERRET GUASCH
CAVES CANALS & MUNNÉ
CAVES SIMÓ DE PALAU
CELLER ARCHE PAGES
CELLER CAN SAIS
EMENDIS
EMPORDALIA
FALSET MARÇÀ
JUVÉ Y CAMPS
MAS FORASTER
MAS IGNEUS
MASCARÓ
PARATÓ
SURIOL
VALLFORMOSA – CELLERS AMB ORIGEN
VEGA DE RIBES
A.VILAMAJÓ – ECOLÒGIC LHEBLAN
ABADAL
ALBET I NOYA
AVGVUSTUS
BODEGAS COSTERS DEL SIÓ
CAPITÀ VIDAL
CASTELL D’OR
CASTELL PERALADA
CAVES ANGEL GUSTÁ
CAVES GRAMONA
CAVES I VINS MASTINELL
CELLER BATEA
CELLER CARLES ANDREU
CELLER RENDÉ MASDÉU
CELLERS CAROL VALLÈS
CELLERS UNIÓ
CLOS MOGADOR
CLOS PONS
COVIDES VINYES-CELLERS
GATZARA
JEAN LEON
MARCO ABELLA
MAS BLANCH I JOVÉ
MAS RODÓ
MASET DEL LLEÓ
NADAL
PEDRO MASANA
QUIM BATLLE
ROURA
SEGURA VIUDAS
SYNERA
TORELLO
TORRES
VERMUTS MIRÓ
VILARNAU
VINICOLA DE NULLES
VINS I CAVES PORTELL
Empreses d’alimentació:
Betara SL | formatges ecològics artesans | Perafita (Osona)
Formatge Bauma SL | formatges | Borredà (Berguedà)
Formatgeria Mas Rovira SCP | formatges | Sora (Osona)
Tros de Sort SL | formatges artesans | Sort (Pallars Sobirà)
Casanovas Cansaladers | porc ecològic |Terrassa (Vallès Occidental)
Embotits Casolans de Planoles | Planoles (Ripollès)
Gori, Embotits Artesans de la Vall d’en Bas | Sant Privat d’en Bas (Garrotxa)
Conservas Latorre | anxoves i seitons | Barcelona
Forn Franquesa SL | pa de pagès i coques artesanes | Perafita (Osona)
Inalba SL | coca de samfaina de Balaguer | Balaguer (La Noguera)
Lo + Bo de Lleida SCP | coques salades i dolces, panadons, bescuits | Mollerussa (Pla d’Urgell)