La nit de Cap d’Any és la que presenta una oferta més gran de menús tancats amb la beguda inclosa en hotels i restaurants. Tot i que el cava és el rei a l’hora de les dotze campanades, durant el sopar el vi corre en abundància i és interessant saber quins s’han servit en alguns dels locals amb més tradició d’organitzar aquesta revetlla.

A Girona, el restaurant Cal Ros va oferir un menú de 110 € en què el vi blanc va ser el penedesenc Torre del Veguer Muscat, acompanyat pel vi dolç també penedesenc Vi de Gel Riesling del celler Gramona. Amb els dotze grans no va faltar el cava, en aquest cas el Jané Ventura Vintage Reserva. L’únic vi no català va ser el negre, que va ser de la DO aragonesa Campo de Borja.

Aquesta situació es va repetir al clàssic restaurant de banquets barceloní Tres Molinos, que va oferir blanc Viña Sol de la DO Catalunya i un cava Codorniu, però per al vi negre es va decantar per un Ribera del Duero. El maître León Arroyo explica que tot i que altres anys han ofert vi negre català, “el de les DO Rioja o Ribera del Duero encara té millor imatge que el d’aquí i en una oferta tancada hem d’anar amb compte”. Un cas extrem és el del també barceloní Hotel Montblanc, de la cadena catalana HCC, que només va oferir vins forans, blanc de Rueda i negre Rioja, i fins i tot l’escumós va ser un champagne francès.

Al luxós Hotel Arts hi havia dues ofertes tancades de sopar diferents. La que oferia més aforament – 450 persones- es va celebrar al Saló Gaudí i per un preu de 315 € va oferir champagne francès, vi blanc de Castella i Lleó i negre de Rioja, és a dir, tampoc cap producte català. En canvi, a l’espai més restringit del restaurant Enoteca (85 persones), per 364 € hi va haver el vi negre de la DO Empordà Finca Garbet del Castell de Peralada i el dolç penedesenc Caligo, dos vins catalans d’alt nivell que van compartir taula amb un blanc borgonyès i amb champagne francès. El sommelier de l’Arts, David Expósito, explica que l’hotel té signat un contracte d’exclusivitat amb una marca de champagne i que això fa impossible la presència de cava català. Tot i això, justifica l’elecció per la imatge internacional i de prestigi que defensa l’hotel.


A l’Enoteca de l’Hotel Arts hi va haver vi negre de la DO Empordà Finca Garbet del Castell de Peralada FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa