VadeVi
Els vins de la DO Catalunya acompanyaran les activitats culturals d’aquest estiu
  • CA

Aquest estiu que acabem d’entrenar arriba ple de cultura: teatre, música, cinema… Un munt d’activitats per gaudir del bon temps i en les que la DO Catalunya tindrà un paper fonamental, tot dins la campanya La DO Catalunya surt A Escena que per tercer any consecutiu busca maridar vins i cultura. A més, la presència en algunes d’aquestes activitats s’emmarca dins l’objectiu d’apropar el vi a un segment de públic més jove i que està més allunyat de la cultura vitivinícola. Objectiu que persegueix també el vídeo promocional que la DO ha realitzat aquest estiu i que, a més, busca també arribar al públic de diversos països europeus.

Comencem pel proper dijous 2 de juliol amb l’última estrena de la temporada del Teatre Nacional de Catalunya: El Carrer Franklin, una obra de Lluïsa Cunillé i amb direcció de Josep Maria Miró. Serà a la Sala Petita i, en finalitzar, la DO Catalunya convidarà als assistents a una copa de cortesia per degustar els seus vins.

El divendres dia 3 és l’hora del cinema. Arranca el Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc, una selecció de pel·lícules amb concert i curtmetratge inclòs i, aquest any, també amb els vins de la DO Catalunya. 10.000 Km serà la pel·lícula encarregada d’estrenar aquesta temporada, un film Km.0 i que maridarà a la perfecció amb els vins de la DO Catalunya. Tots els dilluns, dimecres i divendres, fins al 7 d’agost, podreu gaudir dels nostres vins a la fresca. I el mateix divendres dia 3 és el torn de la DO Catalunya dins el cicle Divendres DiVins, una iniciativa que té com a objectiu posar en valor els espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona, i que aquest dia es traslladarà a la vila Romana de Centcelles, a Constatí, on els artistes Aleix Cort, Mar Cort i Olga Resina presentaran el muntatge L’auca del vi: els colors i la festa, mentre els assistents gaudeixen dels vins de la DO.

Passem ara a la lectura. El mes de juliol serà el mes de la DO Catalunya a Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’INCAVI i de les Denominacions d’Origen catalanes que, per tercer any consecutiu, aposta per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi mitjançant activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics, que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola. A partir del dilluns 6 de juliol, i cada dilluns del mes, podreu gaudir d’una activitat diferent a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, totes maridades amb els vins de la DO.

I amb el final del mes de juliol arriba el torn de la música amb el Festival de Música de Cambrils. En la seva 41ª edició, el festival, que se celebra al Parc del Pinaret i arranca el 31 de juliol, oferirà 11 concerts per tots els gustos, tendències musicals i edats. La DO Catalunya, com a col·laborador i vi oficial del festival, estarà molt present a la zona gastronòmica i oferirà algunes degustacions d’accés lliure per als 100 primers assistents abans dels concerts.

Juan Luis Guerra, Miguel Bosé, Village People o Alejandro Sanz són alguns dels artistes del cartell d’aquest any.

I per acabar, ben entrat l’agost, serà el torn de la Festa Major de Gràcia (15 – 21 d’agost). Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és la festivitat anual més important de la Vila de Gràcia, amb els carrers guarnits com a principals protagonistes. I als carrers estarà també, per quart any consecutiu, la DO Catalunya, que torna a organitzar una ruta de vins i tastos guiats a peu de carrer per apropar a la gent la cultura del vi, part indivisible de la nostra tradició i gastronomia. I a més de la ruta, un gran tast en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica, El Cargol Graciós.

Per arrodonir l’estiu, a més de totes aquestes activitats, la DO Catalunya participa també en el programa de Catalunya Ràdio Tàpias Vairades, que s’emetrà els caps de setmana a partir del 18 de juliol, i que condueix el cantautor i gastrònom Pere Tàpias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa