La Guia Peñín, una de les classificacions més prestigioses dels vins de l’Estat espanyol, atorga la qualificació d’ “excel·lent” a deu vins de la DO Tarragona. Es tracta del millor resultat dels vins de la DO en els 20 anys d’història de la guia, segons han comunicat fonts del Consell Regulador.

L’any passat, la DO Tarragona va produir set vins per damunt dels 90 punts de la Guia Peñín, una xifra que ja era un rècord per la DO. El Consell Regulador afirma que aquesta tendència, i el nou rècord de deu vins per sobre dels 90 punts, “certifica un cop més l’esforç realitzat pels viticultors i també pels cellers elaboraadors per tal d’assolir uns vins de primer nivell al nostre país”.

Els dos vins de la DO Tarragona més ben valorats per Peñín han estat el Dolç Muller Pajarete de les Bodegues De Muller de Reus i el Negre Terrer d’Aubert 2006 de Vinyes del Terrer de Vila-seca amb 92 punts. El segueixen el Nus del Terrer 2006, també de Vinyes del Terrer, l’Ipsis 2005 Criança i l’Ipsis Xarel·lo 2008 de Vins Padró de Bràfim, l’Adernats 2008 de la Vinícola de Nulles, els vins de De Muller Vi de licor De Muller Aureo Seco, Chardonnay 2008 i Moscatell Añejo i el Sumoi Capvespre 2008 de l’Agrícola de Rodonyà. D’altra banda, fins a 12 vins més han estat qualificats de “molt bons” amb puntuacions d’entre 88 i 89 punts.

Segons recull la DO Tarragona en un comunicat, els responsables de la Guia Peñín asseguren que “els vins 2008, d’estil més afruitat i amb bons exemples de maduracions allargades són un aparador d’aquesta tendència; els blancs representen el color oficial de l’anyada frescos, herbacis i molt saborosos; i els rosats ofereixen un perfil molt potent i àcid a la vegada”. D’altra banda, la guia afirma que “s’ha de tenir en compte l’esforç qualitatiu que fan els cellers per poder embotellar els seus vins”.


Adernats és un vi blanc fermentat en barrica de la Vinícola de Nulles que ha obtingut 90 punts FOTO: VINÍCOLA DE NULLES


Pajarete, el vi dolç de De Muller ha obtingut 92 punts FOTO: DE MULLER


Ipsis Criança de Vins Padró ha obtingut 91 punts FOTO: VINS PADRÓ


Terrer d’Aubert, del celler Vinyes del Terrer de Vila-seca ha obtingut 92 punts FOTO: VINYES DEL TERRER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa