Els vins de Torroja al descobert

Entre les activitats complementàries de la Nit de Vins de Torroja, hi va haver una visita a les vinyes de llicorella del terme municipal. Foto: Joan Nebot

La Nit de Vins de Torroja del Priorat que es va dur aquest dissabte 25 d’agost, va esdevenir una jornada que va permetre copsar la riquesa de l’oferta vínica d’aquesta població prioratina i conèixer sobre el terreny les vinyes costerudes de llicorella d’on surten els vins dels 12 cellers de la localitat que hi van participar.

Tot va començar cap a les 5 de la tarda al restaurant Cal Joc, on es fer un tast de sis vins blancs, entre els quals dos de cellers convidats, el Biu 20111 riesling del celler dels Costers del Segre Batlliu de Sort, i el 991’n Macabevs del celler Pascona de la DO Montsant.

Tot seguit, els asistents van pujar en deu vehicles tot terreny per fer una ruta per les vinyes del terme municipal, una visita que van mostrar en tota la seva duresa feréstega els vinyars de llicorella en coster i en terrasses enfiladisses que dónen el caràcter als vins locals.

El següent acte es va desenvolupar a Cal Compte, un allotjament rural en una de les cases nobles de la població. S’hi van tastar a cegues 18 vins negres, amb el repte d’identificar els que no procedien de la població.

Aquest tast va permetre copsar la riquesa i varietat dels vins de la població, des de l’estil més elegant dels del celler Trio Infernal, fins els més contundents, com el Pardelasses del celler Aixalà Alcait.

Després, a partir de les 10 del vespre, tothom es va desplaçar al que és el veritable acte central de la jornada, el tast a la piscina, que està situada a dalt d’un turó que domina el poble. En aquest ambient distès i festiu, amb música en viu, es van poder tornar a tastar tots el vins, ara ja sí a ampolla destapada, i gaudir i memoritzar els matisos de cadascún.

Fins les dues de la matinada els cellers van donar a tastar els vins, i a partir d’aleshores i fins les sis de la matinada, la festa va continuar, acompanyada de música més ballable.

Els cellers participants van ser:

Celler Aixalà Alcait, Celler Escoda Pallejà, Celler Heid & Marquès, Celler Sabaté Franquet, Francès Breton, Ismael Biosca, Llicorella Vins, Mayol Viticultors, Melis, Rotllan Torra, Terroir al Límit i Trio Infernal. En aquesta edició els cellers convidats d’altres denominacions d’origen són Celler Comunica i Celler Pascona (de la DO Montsant) i Batlliu de Sort (pertanyent a la DO Costers del Segre).

Nou comentari