VadeVi
Els vins del Priorat fan que The New York Times es faci ressò de la llengua catalana
  • CA

El fenomen dels vins dels Priorat s’ha difós arreu del planeta i els més prestigiosos mitjans de comunicació es fan ressò de la puixança de la comarca catalana. Ara, ha arribat a les pàgines del The New York Times.

El diari parla del potencial innat i del canvi que ha experimentat en els darrers 25 anys per passar de ser un espai desconegut a una de les grans referències mundials. L’article el signa el crític de vins Eric Asimov, que destaca que el viatge ha estat molt ràpid en un context com el de la viticultura on les coses acostumen a anar força lentes.

El Priorat és, per aquest periodista, quelcom real, diferent i potent. I per aquesta comarca del Principat, afirma, potser pagaria la pena “aprendre català”.

Asimov repassa la història del Priorat, passa per la fil·loxera, la construcció de terrasses de conreu i les varietats com la garnatxai fa un tast del bo i millor del que es pot trobar del Priorat als Estats Units.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa