Els vins, protagonistes del sector gourmet d’Alimentària

L'espai Taste & Flavours tornarà a donar valor a tres productes emblemàtics de la gastronomia mediterrània: els vins, l'oli d'oliva i els ibèrics

Dintre el Taste & Flavours hi haurà un espai de seminaris i tastos que oferirà una selecció especial de vins del futur: ’50 per a 2020’ Foto: Alimentaria

Alimentària 2012 apostarà per segon any consecutiu per un espai de participació que ofereix al públic la possibilitat de gaudir del millor dels nostres sectors agroalimentaris. Taste & Flavours tornarà a donar valor a tres dels productes més emblemàtics de la gastronomia mediterrània: els vins, l’oli d’oliva i els ibèrics.

Tres de les activitats més destacades d’Alimentària -Vinorum, un espai de seminaris i tastos que oferirà una selecció especial de vins del futur: ’50 per a 2020’; la Barra d’Olis d’Oliva Gourmet, un espai on catar més de vuitanta olis verge extra; i el Restaurant de Maridatges ‘Ibèric en Companyia’- quedaran agrupades sota el paraigua de Taste & Flavours.

Aposta de futur

Cadascuna de les àrees que s’agrupen sota el paraigua de Taste & Flavours tenen com a objectiu acostar els vins, el ibèrics i els olis d’oliva de millor qualitat a compradors nacionals i internacionals però també donar a conèixer quins són les tendències de futur de cadascun d’aquests sectors.

El restaurant “Ibèric en Companyia” serà un espai gastronòmic que adaptarà els ingredients i menús a l’aposta d’aquesta edició: els maridatges entre aquests productes icona, ibèrics, olis i vins. Amb el nom ‘Ibèric en companyia”, el restaurant Univers es convertirà en un espai de relació i gaudi de les sensacions sensorials i la interrelació oli-vi-aliment.

Es tracta d’una proposta que ofereix la possibilitat de degustar deu maridatges complets –a elecció del comensal– que constaran d’un oli d’oliva de qualitat premium, un producte ibèric i un vi.

El restaurant farà present la cooperació entre aquests sectors estratègics, el de l’oli, l’ibèric i el vi, i prepararà 250 menjars diaris protagonitzats pels seus maridatges. Tres maridatges complets per comensal més cafè des de 20 euros.

En aquest espai es crearà, a més, una zona VIP en la qual es podrà gaudir d’un menú degustació sobre la base de sis dels maridatges que ofereix el restaurant per aproximadament 35 euros per persona.

Vinorum, Espai de Tast de Vins

Un dels eixos principals de Taste & Flavours és l’exhibició i l’experimentació sensorial. Així doncs, una selecció especial de vins blancs i negres de cellers expositors en Alimentària, amb brous concordes a les tendències més avançades, es faran visibles dins del saló Intervin.

Enguany el tast s’emmarcarà dins d’un nou concepte: “50 per a 2020”, els vins del futur. Una selecció de 50 vins que marquen tendència cap al 2020, proposats per un Comitè de Tast compost de cinc sommeliers de prestigi, escollits per la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES) i l’Acadèmia de Sumilleria & Master Sumillers d’Espanya (A.S & M.S.I).

La selecció es realitzarà amb criteris com el respecte al medi ambient, varietat en el terrer, major aportació de naturalitat, tècniques i materials nous, fruitositat, elegància i frescor, etiquetes especialment atractives, etc. A més, el preu ha de ser inferior als 20 euros per botella.

Aquesta selecció de vins 50 per al 2020 es presentarà en un espai en el qual el visitant podrà escollir quins vol tastar, incloent una completa fitxa informativa sobre cadascun dels vins seleccionats. Una experiència única entorn del concepte “raïm, terra, clima, home”.

Vinorum serà, per tant, multidisciplinari. Hi haurà un espai en el qual els 50 vins amb característiques innovadors seran els protagonistes però també se situaran unes sales per a tastos i seminaris en les quals no solament hi haurà vins tranquils sinó que caves, espirituosos i altres tipus de begudes alcohòliques participaran en aquesta activitat.

Nou comentari