El setembre és el mes de la verema arreu de Catalunya, i en diversos territoris, més enllà de la feina pròpiament dita de collir, també organitzen diverses accions i trobades que festegen la tradició. A l’Empordà ja estan ultimant els preparatius per una nova ‘Festa de la Verema que enguany tindrà lloc al municipi de Colera el proper 3 de setembre.

Els actes s’iniciaran a les 18:00h de la tarda amb l’arribada del raïm al Passeig Marítim a càrrec de la companyia Teatralitzat. A continuació, el pregó de la festa que anirà a càrrec l’historiador Marcel Nadal. Acabat el pregó, se celebrarà un dels moments més esperats de la festa amb la premsada del nou most, que comptarà amb la participació de nens i nenes del municipi i l’acompanyament de l’equip de la mateixa companyia.

Posteriorment, hi haurà els parlaments del president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l’alcalde de Colera, Lluís Bosch. L’activitat es tancarà amb un tast de vins del celler Hugas de Batlle amenitzat amb l’actuació musical dels empordanesos Trío Calavera.

La festa de la verema està organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, amb la col·laboració del celler Hugas de Batlle i l’Ajuntament de Colera.

Primera edició de la Festa de la Pissarra

El mateix dia 3 tindran lloc altres activitats com la primera Festa de la Pissarra, organitzada pel celler Hugas de Batlle amb la col·laboració del Consell Regulador i l’Ajuntament del municipi empordanès. La jornada inclou la taula rodona Sòls pissarrencs. Vins exclusius, en què hi participaran l’enòleg del celler Castell Perelada, Delfí Sanahuja, i la geòloga Montserrat Vehí.

La proposta que tindrà lloc al matí serà moderada pel consultor en paisatge Jordi Rodó i inclourà una visita a la vinya amb l’acompanyament del propietari del celler Hugas de Batlle, Eduard de Batlle. A la tarda, al Passeig Marítim, se celebrarà també una fira de cellers que oferiran els seus vins elaborats amb raïms de vinyes situades en terrenys de pissarra. En aquesta fira hi participaran una dotzena de cellers de la DO Empordà i dos cellers convidats: La Tour Vieille, de Cotlliure, i el celler Vall Llach, del Priorat. La Festa de la Pissarra, que se celebra per primer cop, tindrà continuïtat en anys posteriors.

Verema DO Empordà, 2022

Activitats per participar activament a la verema

Al llarg del mes de setembre, diversos cellers de la denominació organitzen activitats que permeten als visitants gaudir activament de la verema. Els cellers La Vinyeta, Espelt Viticultors, Empordàlia i Clos d’Agon conviden els visitants a convertir-se en veremadors amb propostes que inclouen collir el raïm i premsar-lo com es feia antigament. La majoria d’aquestes activitats inclouen també esmorzar amb productes de proximitat i tast de vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa