VadeVi
Els enòlegs clouen el seu congrés anual amb una ‘Nit de premis’
  • CA

Aquest divendres han celebrat amb el cartell d’aforament complet l’edició 2022 del Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava. Ha estat de nou el punt de trobada de la professió, el lloc on compartir novetats i aprenentatges especialment centrades, enguany, en la biodiversitat, “factor clau en la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles“, que n’ha estat el lema principal.

Ponents del Congrés 2022 | Foto: ACE

Així, durant tota la jornada s’ha pogut sentir veus autoritzades al voltant d’aquesta temàtica, entre les quals, la Dra. Isabelle Masneuf-Pomarède, professora d’Enologia en Bordeaux Sciences Agro; Dania Garcia Sánchez, professora en micologia i microbiologia ambiental de la Universitat Rovira i Virgili; Raquel Campos Herrera, investigadora en el Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino i el Dr. Andrea Squartini, professor associat del Departament d’Agronomia Animals Aliments Recursos Naturals i Medi Ambient de la Universitat de Pàdova. Per complementar el panell, Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i president de l’Associació de Viticultura Regenerativa; i la clausura, a càrrec de la directora de l’INCAVI Alba Balcells.

Acompanyant les ponències, el programa incorporava el guiatge d’un tast de vins seguint mètodes de la viticultura regenerativa a la vinya de la mà del sommelier Ferran Centelles. Durant la sessió es va servir:

  • Abadal Picapoll 2021 Abadal
  • Clos ancestral 2021 de Família Torres
  • Can Freixes Blanc selecció 2021
  • Clos Mogador 2014
  • Bideona V1BN4 Viñ.viejas 2020

El congrés està organitzat per Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, l’Associació Catalana d’EnòlegsLa Confraria del Cava Sant Sadurní i INCAVI. Enguany, també s’ha emmarcat en la Setmana del Vi Català.

El Congrés d’enguany va penjar el cartell de complet | Foto: ACE

Lliurament de premis durant la Nit de l’Enologia

Finalitzat el Congrés, els assistents van traslladar-se fins a la Fassina de Can Guineu, a Sant Sadurní d’Anoia, on la jornada va continuar amb la ja també tradicional Nit de l’Enologia. Moment per compartir sopar i acompanyar el lliurament de premis que, guiat per la periodista Margalida Ripoll, va servir per reconèixer la tasca professional i de promoció de l’enologia i el món del vi. Els guardons d’enguany han estat per:

  • Personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola: Salvador Puig, actual coordinador general de l’ICEA i ex director de l’INCAVI
  • A l’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2021, de la Universitat Rovira i Virgili: Gerard Mora
  • A un comunicador, per la seva labor en difondre el món de l’enologia, el vi i el seu entorn: Anna Vicens, periodista i presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers.
  • Reconeixement a l’Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més prestigiat als Premis Vinari d’enguany: Toni Coca, enòleg del celler Coca i Fitó.

Un cop va acabar l’acte de lliurament dels guardons, es va servir un sopar amenitzat amb música en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa