VadeVi
Enoturime, proximitat i singularitat del territori centren les “Visions” de la La Conca 5.1
  • CA

!--akiadsense-->

L’Associació La Conca 5.1 ha donat a conèixer el cartell de la quarta edició del cicle de debats Visions 5.1. Aquesta quarta edició es durà a terme entre els mesos de maig i juliol, constarà de tres jornades que intentaran respondre a tres grans preguntes.

La primera se celebrarà el 19 de maig a les 19 h al Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sota la pregunta “L’enoturisme, revulsiu d’un territori vinícola?” comptarà amb la participació de Sara Pérez, enòloga, biòloga i filòsofa. Propietària dels cellers Mas Martinet i Venus la Universal; Laura Masramon, periodista i sommelier, especialitzada en els vins de la DO Empordà i en la gestió del màrqueting, la comunicació i l’enoturisme; Nadala Manobens, tècnica d’Enoturisme Penedès; Jaume Salvat, geògraf. Professor de la URV especialitzat en recerca en els camps de l’enoturisme i el desenvolupament rural i Julieta Foraster, propietària del celler Mas Foraster.

La segona jornada tindrà lloc el 9 de juny a les 19:30 h al local social de Pira. La pregunta que abordaran els ponents serà: “Productes i gastronomia de proximitat, una realitat?” Comptarà amb Carme Gasull, periodista gastronòmica. Comissionaria de ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia’ 2016; Pep Nogué, cuiner, divulgador gastronòmic i escriptor; Joan Cartanyà, coordinador de l’Associació Fet a la Conca; Carme Pagès, membre de la cooperativa de consum El Brot i Carlos Barneda, xef del Sant Francesc Restaurant de Montblanc.

Finalment, la tercera jornada se celebrarà el 7 de juliol a les 19:30 h al Museu Arxiu de Montblanc. La pregunta que marcarà el debat serà “Com gestionem el territori i la seva diversitat?” Els ponents participants seran Martí Boada, científic, geògraf, divulgador, especialista en el medi ambient. Professor de la UAB i investigador de l’ICTA; Agustí Serra, director general d’Ordenació Territorial i Urbanisme; Núria Foguet, graduada en Ciències Ambientals. Membre júnior de l’equip científic de l’ICTA-UAB. Membre de les entitats Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i Amics del Paratge Natural de Poblet; Pilar Rodríguez, llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració. Gestora i coordinadora de projectes europeus com per exemple el LandLife i Joan Pons Solé, llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Consultor jurídic ambiental amb l’empresa “INSTA – Serveis Jurídics Ambientals”.

La imatge gràfica i el disseny d’aquesta edició ha anat a càrrec de Carles Cubos. Els debats es gravaran en vídeo i posteriorment es podran visualitzar a la web de l’Associació http://www.laconca51.cat/visions-5-1-edicio-2017/.

El cicle Visions 5.1 l’organitza l’Associació La Conca 5.1 i compta amb el suport principal de Vermuts Miró. També compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya-Serveis Territorials a Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc, l’Ajuntament de Pira i el Museu de la Vida Rural. L’establiment oficial és el Sant Francesc Restaurant de Montblanc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa