VadeVi
ERC porta la crisi dels preus del raïm al Congrés
  • CA

!--akiadsense-->

El diputat d’ERC al Congrés Xavier Eritja ha presentat aquesta tarda una proposició no de llei (PNL) sobre la crisi del preu del raïm destinat a la producció de cava per al seu debat a la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Un text on l’exposició de motius, Eritja ressalta que el cava català està vivint “moments de convulsió” i que la caiguda dels preus del raïm que els grans productors de cava estan pagant “fa inviable la producció dels agricultors, que estan veient com se’ls ofereix un preu de fa 20 anys “. “L’augment de la superfície de cultiu ha generat un augment de l’oferta de raïm destinat a vi base que no és absorbida, provocant la caiguda dels preus”, assegura el text.

Fins i tot, en culpa el Ministeri d’Agricultura que hauria autoritzat les replantacions sense tenir present les recomanacions del Consell Regulador del Cava. “A diferència del criteri seguit amb alguna que una altra denominació d’origen en què s’han respectat les recomanacions”, retreu la proposició.

Tot i que destaca que molts productors no s’han apuntat a fer baixar els preus, altres com Freixenet, Codorniu o Jaume Serra “estan portant al sector al col·lapse”. Recorda que el sector del cava és “estratègic” per Catalunya. En aquest sentit, insta a l’executiu de Pedro Sánches a limitar la superfície de vinya destinada a cava i que modifiqui els terminis de les autorització de noves plantacions i replantacions i augmenti el període als 8 anys que tenien en el règim de dret .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa