Un estudi de la consultoria DBK assegura que els consumidors preferiexen comprar els vins en grans superfícies. Un 45% de les ventes es fan en supermercats, un 34% en hipermercats i només un 21% de les vendes es fan en botigues especialitzades.

En qualsevol cas, segons DBK, les vendes seguiran caient en un percentatge molt similar en tots els establiments seguint la tendència iniciada l’any passat en què les vendes van baixar entre un 3 i 4% depenent del tipus de comerç.
[[frase]]
Aquest any, però, la devallada serà més forta. Segons l’informe de DBK, les vendes de vins i licors cauran un 7% respecte el 2008 i arribaran fins als 1650 milions d’euros. Aquesta xifra queda força lluny dels 1800 milions d’euros que van representar el volum total de vendes de l’any 2008, que ja eren un 3’5% inferiors respecte el 2007. En aquell moment existien a tot l’Estat espanyol uns 440 establiments especialitzats, uns 485 hipermercats i quasi 30.000 supermercats.

Segons la consultora, aquesta baixada de les vendes està provocant una major rivalitat empresarial, un descens dels preus mitjans -sobretot per part dels hipermercats i supermercats- i un augment de les ofertes i promocions en botigues especialitzades.

Tot i això, i sempre segons DBK, no s’aconseguirà capgirar la tendència a la baixa iniciada el 2008 que va posar fi a una trajectòriai de creixement que va durar del 2001 al 2007.


La majoria de vendes de vi i cava es fan als supermercats FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa