VadeVi
Les Escoles Agràries obren el període de preinscripció per al curs 2023-24

Les Escoles Agràries de la Generalitat de Catalunya obren un nou període de preinscripcions als cicles formatius que imparteixen. Els estudiants que estiguin cursant quart d’ESO i vulguin estudiar un cicle de grau mitjà podran realitzar la preinscripció del 12 al 18 d’abril, i la resta d’alumnat, podrà sol·licitar-la entre el 9 i el 15 de maig.

D’altra banda, qui estigui interessat a iniciar un cicle de grau superior podrà realitzar la preinscripció del 26 de maig a l’1 de juny. Les matriculacions als cicles formatius de grau mitjà es duran a terme del 3 al 7 de juliol i les de grau superior, del 19 al 24 de juliol. Tot el procés de sol·licitud de preinscripció als cicles formatius es fa en línia.

Cursos de diversos camps d’aprenentatge

Les Escoles Agràries ofereixen un total de 13 cicles formatius de grau superior que se centren en diferents camps d’aprenentatge: la producció agroecològica, el paisatgisme i el medi rural, la gestió forestal i del medi natural, la indústria alimentària, la vitivinicultura, el màrqueting i la publicitat aplicats al món de l’enologia i la ramaderia i l’assistència en sanitat animal.

Pel que fa als de grau mitjà, hi ha oferta d’11 cicles formatius centrats en la producció agroecològica, la producció agropecuària, el sector de l’elaboració dels olis d’oliva i els vins, l’aprofitament i la conservació del medi natural i les activitats eqüestres.

Aquests estudis es caracteritzen per oferir una formació professional pràctica i adaptada a les noves tendències i necessitats del sector, gràcies -diran des de Govern- a la configuració de grups reduïts d’alumnat, l’alta qualificació i tecnificació dels equips directius i del professorat, les col·laboracions que estableixen amb empreses i professionals en actiu del sector, les visites tècniques a empreses i explotacions agropecuàries i el preu públic dels estudis. Són cicles formatius, a més a més, que segons l’administració té un alt índex d’inserció laboral.

Cabrils estrena centre

Coincidint amb l’obertura de les preinscripcions, aquest dijous 13 d’abril un grup format pel secretari d’Alimentació del Govern català Carmel Mòdol; l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals, el cap dels seveis territorials del Departament a Barcelona, Josep Pena; i el director general de Qualitat d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha visitat les instal·lacions on s’ubicarà la nova Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura, situada a Cabrils.

La nova Escola, dedicada a les noves tecnologies i l’horticultura a Cabrils, neix fruit de la necessitat d’oferir formació contínua al sector agroalimentari en l’àmbit de les noves tecnologies i l’horticultura. Pel que fa a l’horta, aquesta necessitat ha estat reivindicada des de fa anys des del sector mateix i les organitzacions representatives per tal de cobrir algunes zones importants en la producció hortícola de Catalunya, com són les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental, i l’àrea metropolitana, entre altres.

En relació amb el vessant més tecnològic, s’entén necessari implementar les noves tecnologies en el sector agroalimentari com a solucions per a enfortir el sector, fer-lo més competitiu, més eficient, més sostenible, i més tecnificat. La visió de l’escola pretén ser un model d’innovació oberta amb una forta interdependència de col·laboració del sector privat, dels i de les professionals de l’horticultura, de les entitats/organitzacions representatives del sector agroalimentari, per tal de recollir totes les demandes de necessitats formatives i també les seves tendències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa