VadeVi
Escumosos, vermut i celler, els reconeixements catalans als Premis Verema

Fa uns dies que es van obrir les votacions i ja hi ha resultats. Els Premis Verema han donat a conèixer els vins, projectes o personalitats del món del vi que s’han endut els reconeixements de la seva última edició, corresponent a la de 2023.

En total, han registrat més de 300.000 vots que han servit per a triar els millors de les 18 categories de la competició, i entre els resultats, algunes mencions són per a Catalunya, tres en forma de producte, i una, de projecte vitininícola amb relació a les bones pràctiques en matèria de medi ambient. En l’edició d’enguany en destaquen el guanyador, però també els segons i tercers classificats de cada categoria.

Recaredo Serral del Vell 2013 | celler

El guanyador absolut en la categoria de vins escumosos és un Corpinnat del Penedès. El Serral del Vell Brut Nature 2017 del celler Recaredo s’ha fet amb el premi a “millor vi escumós de 2023″. Prové de la finca Serral del Vell, que dona nom al producte, i està elaborat amb un 85% de xarel·lo i un 15% de macabeu de la propietat de la família Mata. Neix seguint els preceptes de la viticultura ecològica i biodinàmica i fermenta en bota de roure i dipòsit d’acer inoxidable, acabant la segona en l’ampolla seguint el mètode tradicional. Surt al mercat com a Brut Nature i després d’uns vuitanta mesos de criança.

Acompanyant Recaredo al podi, en aquesta categoria, hi ha el Tantum Ergo Vintage 2019, de Bodega Hispano+Suizas, i el també català Reserva de la Família Gran Reserva 2018 de Juvé & Camps, que ha quedat classificat en tercera posició. Un cava històric de la casa penedesenca, elaborat amb la tríada tradicional de macabeu, xarel·lo i parellada que surt al mercat amb 12%vol., d’alcohol, i després de fer una criança mínima de 36 mesos en ampolla.

Etiqueta del Vermouth Dos Déus DIP
Etiqueta del Vermouth Dos Déus DIP

En la categoria de vermuts, i en segona posició, hi destaca el Dos Déus Dip Smoked de Priorat B&D Lab. Al podi, destaca en primer lloc el Mon Dieu! Reserva, de Châpeau Wines, i el Vermut Rojo de Bodegas Rey Fernando de Castilla. El Dos Déus Dip, de 15% vol, és un vermut inspirat en el wisky d’Islay i el bourbon americà que recorda, amb el nom, la llegenda tarragonina del llop DIP. Amb vi del Priorat com a base, hi afegeixen la maceració de diverses plantes que s’han secat amb ús de fum de carbó. El recomanen prendre sol o com un ingredient més en cocteleria.

El She Bistro, restaurant amb propòsit de Família Torres ha estat reconegut com un dels millors projectes de formació, solidari i mediambient de 2023. Ha quedat en tercera posició per darrera de Bodegas Izadi es Naturaleza, i de la Cultura de Responsabilidad Social Corporativa de Alma de Carraovejas. A través de la seva Fundació, Torres treballa amb entitats socials amb l’objectiu d’empoderar persones amb discapacitat i promoure la seva inclusió laboral.

Fotografia de tots els guardonats de l’edició | Foto: Verema

L’acte de lliurament dels premis es farà el dia 27 de febrer a la tarda a la sala Apolo del Columnario Malvarrosa del Hotel Balneario Las Arenas, en el marc de l’Experiència Verema de València.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa