VadeVi
Espelt Viticultors avança la verema respecte l’any passat

El celler Espelt Viticultors de Vilajuïga, el més gran en extensió de la Denominació d’Origen Empordà, amb 250 hectàrees que representen el 12% del total, ha començat la seva campanya de verema de vinyes de raïm blanc. El celler ha avançat l’inici de la verema vuit dies respecte l’any passat a causa de les condicions meteorològiques. La verema es fa de nits, per “mantenir les aromes del raïm i per evitar així que es volatilitzin amb les altes temperatures”, explica l’enòloga Anna Espelt. L’enòloga ha destacat la qualitat de la collita d’aquesta campanya: “Hem tingut un hivern plujós, una primavera humida i un estiu calorós. Això ha fet que els raïms tinguin un excel·lent estat sanitari i si la climatologia no canvia aquests darrers quinze dies, augurem una collita molt bona amb vins molt aromàtics i amb tanins, perfectament madurs i rodons, ideal per elaborar vins de guarda”.

La previsió del celler és recollir 1,3 milions de quilos de raïm que serviran per embotellar 500.000 ampolles, una xifra molt similar a la campanya de l’any passat. D’aquestes, el 50% s’exportaran a països com Japó, Estats Units, Canadà o Finlàndia. “Per poder sortir al món, hem de fer vins molt empordanesos, per tal que siguin un segell diferent als de la resta”, ha indicat Espelt.

Creixement
Malgrat la crisi econòmica, el Celler Espelt preveu un creixement del 10% amb els seus embotellats respecte l’any passat, tot i que en la darrera campanya ja va créixer en un 35%. El celler, que té bona part de les vinyes d’Espelt estan dins els Parcs Naturals del Cap de Creus i la Serra de l’Albera, donarà feina a unes 90 famílies de la comarca de l’Alt Empordà.


Una veremadora aboca el raïm de les vinyes del celler Espelt FOTO: YOLANDA FALCON / ACN


L’enòloga del celler, Anna Espelt, al costat de les vinyes FOTO: YOLANDA FALCÓN / ACN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa