VadeVi
Eva Prim del celler Ronadelles és la millor enòloga segons els Premis Sakura Japan Women’s Wine Awards
  • CA

Per poder presentar-se als Premis Sakura cal que els cellers tinguin un importador al Japó. En aquesta edició entraven a concurs 4400 vins de 37 països i el premi a la millor enòloga de 2017 és per a Eva Prim Amador del celler Ronadelles de Cornudella de Montsant.

És la primera enòloga de tot l’Estat que aconsegueix aquest premi que valora la feina de les dones al món del vi en un concurs organitzat només per dones i amb un jurat format també només per dones.

Prim que encara és al Japó, ha explicat en declaracions a Vadevi.cat que està molt contenta perquè personalment suposa un reconeixement internacional a la seva feina com a enòloga al celler Ronadelles, que té com a buc insígnia el vi Cap de Ruc.

Però a més, Prim assegura que pel seu celler representa una entrada triomfal al Japó.De moment tenen dos importadors però estan convençuts que això anirà a més.

Aquest 2017 s’ha celebrat la quarta edició d’aquest concurs al qual s’han presentat 4212 vins fets per dones de 37 països diferents. El jurat format per 800 dones ha escollit en un tast a cegues 44 Diamont trophie ( els millors vins) i en una segona tanda han hagut d’escollir un vi i aquest ha estat el Vins i Llegendes del Celler Ronadelles.

El resultat s’ha anunciat a la cerimònia d’aquest 7 de març a Foodex Japan 2017.

!--akiadsense-->

Segons Eva Prim: “el meu equip i jo treballem per elaborar vins amb personalitat pròpia, vins que es basen en el respecte, la sostenibilitat i el saber de les generacions passades. Vins elaborats a partir del coneixement científic i l’observació de la lluna”.

Sobre el fet que aquest sigui un concurs de dones, Prim ha assegurat que “Japó es un dels pocs dels paisos asiàtics que valoren a les dones, les valoren per la seva feina com a enòlogues i per la seva trajectòria”.

Ara bé, vol deixar clar que no creu que homes i dones treballin diferent en aquest camp “cada persona treballa diferent pero no pel simple fet de ser dona o home. Cada enòleg transmet al vi la seva essència i la seva manera de viure”.

El Celler Ronadelles va iniciar la seva trajectòria el 2003 i s’ha situat en el mercat amb força amb la seva gamma de vins Cap de Ruc.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Girona a març 12, 2017 | 00:40
    Joan Girona març 12, 2017 | 00:40
    Enhorabona pel premi i per la feina ben feta!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa