VadeVi
Èxit de la jornada «La varietat garnatxa negra»
  • CA

D’esquerra a dreta: Jaume Domènech, president de la DO Montsant; Sergi De Lamo, director de VITEC; i Toni Alcover, president de la DOQ Priorat.

La jornada tècnica «La varietat garnatxa negra« ha aplegat aquest divendres al Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC) una vuitantena d’assistents que no s’han volgut perdre els darrers coneixement al voltant d’aquesta varietat tan representativa de la zona, coneixements que han estat exposats per diferents experts.

La jornada, que ha reunit professionals de cellers i membres de la comunitat educativa, ha abordat qüestions com orígens, història i cultura, factors agronòmics, correlació entre vins i territori, selecció clonal, estratègies enològiques de millora, característiques sensorials, i descriptors aromàtics i gustatius, entre altres.

Les diferents ponències han estat presentades per membres, tècnics i professorat de l’Institut d’Estudis Agraris de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, l’INCAVI, el VITEC, el Vinseum i l’Associació Terra de Garnatxes. La jornada s’ha tancat amb un tast de vins de garnatxa, a càrrec de Celler de Capçanes (DO Montsant) i de Cellers Scala Dei (DOQ Priorat).

La jornada «La varietat garnatxa negra» ha estat organitzada per la DO Montsant, la DOQ Priorat, l’Institut Català d’Estudis Agraris, la Universitat Rovira i Virgili, el VITEC, l’INCAVI i el Vinseum. Ha comptat amb la col·laboració de Cellers Scala Dei i Celler de Capçanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa