VadeVi
Els extremenys reclamen que a Extremadura es compri el seu cava
  • CA

El sector del cava d’Extremadura reivindica producte i territori davant la notícia de la compra de 10.000 ampolles de cava català per part de la cooperativa extremenya Viñaoliva. Segons un comunicat emès per la Unión de Agricultores y Ganaderos de la comunitat, la cooperativa va optar per comprar els Caves a una empresa en lloc de fer-ho a cellers que formen part d’una cooperativa, i a més a més, són productes embotellats a Vilanova i la Geltrú, Catalunya, malgrat ser entitat amb seu social a Almendralejo, una de les ciutats amb tradició elaboradora d’aquest tipus d’escumosos.

Luis Cortés, Secretario General de La Unión de Extremadura, es lamenta en declaracions a Vadevi, que en un any tan complicat marcat per la pandèmia de la Covid19, una cooperativa local prefereixi, “com a primera opció”, comprar Cava a una empresa com García Carrion en lloc d’ajudar als elaboradors del territori sabent que “aquí hi ha hagut excedents”. Amb l’afegit, comenta, que amb aquesta adquisició s’està promocionant una de les empreses que “més mal està fent al producte per la seva política de preus”.

La nota de premsa, i Cortés ho reafirma, apunta específicament que “no tenim res en contra del Cava català, el considerem producte de qualitat”; el problema ve “quan aquesta compra no es fa a un celler que formi part d’una cooperativa i que a més a més, s’embotelli i produeixi fora d’Extremadura”.

La Unión ha fet arribar el malestar a Viñaoliva i n’espera resposta. La cooperativa extremenya no ha atès la trucada de Vadevi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa