VadeVi
Falset tasta el futur centre de difusió del vi i l’oli

El Castell del Vi, centre interpretatiu del vi, l’oli i la comarca del Priorat, va obrir ahir per primer cop les portes al rehabilitat castell de Falset. Aquest espai, que s’ha finançat principalment amb càrrec a l’1% cultural i s’inaugurarà definitivament després de l’estiu, és una iniciativa liderada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

El nou centre ha de convertir-se en la porta d’entrada del turisme al Priorat, un sector que ha crescut molt els últims anys.

El castell de Falset està documentat des del 1199 i ocupa una petita elevació a tocar del poble. La seva adequació permet convertir-lo en el primer referent turístic d’una comarca on el boom del vi ha fet créixer molt els últims anys l’oferta d’allotjament i enoturisme, però on no hi havia cap equipament que oferís una visió global. “Serà un impuls turístic i econòmic per a la comarca”, va dir Jesús Torralba, alcalde de Falset.

L’exposició El Castell del Vi, que ocupa tres plantes de la vella fortalesa, utilitza elements audiovisuals i interactius per fer divulgació de la cultura del vi i de l’oli, dos productes que defineixen el caràcter del Priorat, lligats a la personalitat de la gent i el paisatge. Precisament, ja fa un parell d’anys que entitats, ajuntaments i indústria vinícola van iniciar una campanya per demanar a la Unesco que declari el paisatge de la comarca Patrimoni de la Humanitat.

Sense perdre aquest respecte al medi natural, un altre dels actius turístics que impulsa el consell comarcal és la recuperació de 110 km de camins històrics, que són restaurats després d’una rigorosa investigació. La iniciativa, pionera a Catalunya, es finança amb fons de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa