VadeVi
Ferré marxa ‘content’ per la feina feta i demana ‘continuïtat i aptitud’
  • CA

Temps de canvis a la Denominació d’Origen Tarragona. El fins ara president de l’entitat, Vicenç Ferré, va anunciar fa poc més de 24 hores que plegava com a vocal i, per tant, finalitza la seva etapa al capdavant de l’entitat del vi, que començava el passat mes de maig de 2019 quan va substituir el viticultor Josep Lluís Grogués. Aquest matí, l’enòleg ha fet balanç en una roda de premsa convocada a la seu de la Cooperativa Obrera de Tarragona.

“Estic molt content del que hem fet durant aquesta etapa, perquè hem pogut crear un missatge de qui som i hem activat i quallat projectes com la Ruta del Vi, maridatges d’alt nivell o d’altres vinculats a la investigació com la recerca sobre la varietat tarragoní o el procés d’elaboració seguint el mètode ancestral”. Vicenç Ferré repassa amb Vadevi aquestes fites tot insistint que se sent satisfet del que “hem assolit” al llarg d’aquests darrers anys. Amb tot, insisteix que pren la decisió perquè “no he tingut suport intern”, i sense aquest acompanyament té clar que “no es pot continuar”.

Falta de comunicació i canvi de seu

“Se’m retreu que no hagi comunicat prou, i de vegades calia ser àgil i convincent”, explica, però la decisió que ha generat “més controvèrsia”, diu, és la proposta de canvi de seu. El fins ara president declara que fa temps que hi ha el projecte de traslladar-se de Valls a Tarragona, però la idea no va quallar i “probablement aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el got”, apunta. Ell, insisteix en el valor afegit que suposava per a ells instal·lar-se a la capital tarragonina, perquè, d’una banda, “hi ha molt de dinamisme“, i de l’altra s’havia arribat a acords amb institucions per a promocionar conjuntament els vins; en aquest sentit, posa com a exemple l’Ajuntament de Tarragona, qui, segons explica Ferré, “tenia el vi com a peça clau en el seu pla estratègic”.

Ferré, que continuarà immers en el seu projecte personal a Mas Vicenç, desitja que “els nous membres i responsables donin continuïtat a projectes que han donat bons fruits fins ara i que ajuden a consolidar la marca DO Tarragona”. “Espero que tinguin l’actitud i aptitud per a continuar transformant i posicionant on mereix aquesta denominació d’origen tan antiga i amb tant de potencial, que durant molt de temps ha estat entre les més baixes en reputació“, conclou.

La presidència, a l’aire

Pel que fa al nou organigrama, l’entitat no vol confirmar de moment què passarà d’ara al mes de maig, en què hi ha previstes eleccions per renovar la junta i la presidència com en la major part de les denominacions d’origen del país. Així i tot, hi ha veus que apunten que en pocs dies es decidirà la nova presidència entre els actuals vocals de l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa