VadeVi
La Festa del Vi Novell s’ajorna fins al desembre
  • CA

La Festa del  Vi Novell canvia de data a causa del tancament dels jardins del Palau Robert de Barcelona aquest mes de novembre. Substituint la proposta inicial prevista pel 12 de novembre, es farà el 10 de desembre, posant el punt final de la gira que prèviament el vi novell haurà fet per diferents ciutats catalanes. La gira tornarà a tenir com a protagonista “The Wine Truck”, un bar de vins en forma de “food truck” on es podran tastar tots els vins novells que elaboren 13 cellers catalans. La festa compta amb el suport de l’INCAVI.

El vi novell surt al mercat el dia 11 de novembre, dia de Sant Martí, i a partir d’aquest dia es podrà trobar tant a les botigues com en diversos restaurants del país.

Barcelona recupera enguany la festa del vi novell | Foto: CatPress

Inici de la gira a Sant Cugat del Vallès

Com ja va passar l’any passat, i amb la voluntat d’apropar la tradició del vi novell a diferents racons de Catalunya, els cellers elaboradors de novell han organitzat una gira amb The Wine Truck, que s’iniciarà el dissabte 12 de novembre a Sant Cugat del Vallès, acte que s’emmarca també en la Setmana del Vi Català.

Posteriorment, i durant tots els caps de setmana de novembre i inicis de desembre, el recorregut portarà el novell fins a Viladecavalls, Tarragona, Santa Perpètua de Mogoda, Cantonigròs, Tortosa i Les Borges Blanques.

Més cellers i una nova DO

La recuperació del vi novell creix any rere any. Aquest 2022 dos nous cellers i una nova regió vitivinícola, la DO Pla de Bages, se sumen a l’esdeveniment.

Elaboraran, doncs, vi novell els cellers Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

El vi novell és el primer vi de l’any, un vi que surt al mercat per Sant Martí, l’11 de novembre, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d’hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa