Festa de la Verema i 6a Mostra de Vins de Sitges el 8 i 9 de setembre

A la festa de la verema de Sitges es fa una trepitjada de raïm popular. Foto: VADEVI.cat

Un any més Sitges serà la capital del vi durant el cap de setmana del 8 i 9 de setembre, amb la Mostra de Vins i la Festa de la Verema. Una quinzena de cellers i elaboradors de diferents productes gastronòmics participaran enguany en la 6a edició de la Mostra de Vins de Sitges que s’integra en el programa de la 51a Festa de la Verema. Els elaboradors de vins i caves del Penedès i el Garraf tindran un paper destacat en aquesta convocatòria.

La mostra, que se celebra els dies 8 i 9 de setembre al passeig de la Ribera —de 12.00h a 15.00h, i de 17.00h a 22.00h—, comptarà amb cellers que, mitjançant degustacions amb copa Riedel, oferiran els seus vins i caves als sitgetans i als visitants que cada any visiten la vila en motiu de la Festa de la Verema. A més a més, el visitant podrà gaudir d’una Sala de Tast per fer tastos i maridatges, amb capacitat per unes 40 persones. Aquesta instal·lació permetrà organitzar prop d’una dotzena d’activitats paral·leles a la Mostra, organitzada per Turisme de Sitges i l’Ajuntament de Sitges amb el suport de Bodegues Torres, el Consell Regulador de la DO Penedès, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf.

La Mostra de Vins de Sitges és un acte destacat dins la Festa de la Verema de Sitges, una de les més antigues de Catalunya, que enguany dedica el seu programa a les ciutats de Londres i Manchester, conservant l’esperit tradicional amb els actes més clàssics (la cantada d’havaneres amb cremat de brandy, la sortida de les pubilles, el concurs de trepitjadors de raïm o la inauguració de la font del vi). El pregó de la festa el farà l’escriptor britànic Matthew Tree, el divendres 7 de setembre a dos quarts de nou del vespre, a la platja de la Fragata de Sitges.

Nou comentari