VadeVi
Festival de colors al celler modernista de Gandesa en la Nit de les Garnatxes Blanques

Exhaurides les 300 entrades disponibles per gaudir de la primera nit de les garnatxes blanques que es va celebrar al celler modernista de la cooperativa de Gandesa. Val a dir que l’èxit d’aquesta primera convocatòria ha sorprès als mateixos organitzadors de l’acte, que van gaudir d’una sala plena de aficionats al vi. Gairebé no es podia ni caminar.

La sala de premses del celler cooperatiu de Gandesa, obra del arquitecte modernista Cèsar Martinell, va ser l’escenari escollit per que els 20 cellers participants poguessin oferir a tothom tastar fins a 27 vins de la DO Terra Alta. Acompanyant aquesta nit màgica hi havia tres cellers de la DO Empordà, que donaven el contrapunt amb les seves garnatxes blanques de terres gironines.

Un escenari de luxe que, mitjançant un equip d’iluminació situat a fora i també a dintre del celler cooperatiu, canviava de color cada cert temps, afegint encara més singularitat a l’espai.
La intenció de l’acte ha estat ubicar el consum de vi a altres hores i llocs – i potser també per altres motius més lúdics -, que no pas l’habitual escenari estirat i carregat de xerrameca, que fa fugir tants joves del consum de vi en general.

Al voltant de les parets de la nau, hi havia un total de set taules per gaudir de les garnatxes blanques, joves, amb fusta i dolces, dins un ambient de germanor constant entre els cellers que gaudien com ningú de la gentada que omplia la sala.

I a cada tast una tapa especial per cada tipus de vi, elaborades per l’ocasió, piruletes de parmesà amb botifarra negre per les garnatxes amb fusta o ensellats d’avellana amb xocolata negre i emulsió de garnatxa dolça per fer unes postres.

Un ambient distés, agradable, i una iniciativa que, per mitjà d’aquest èxit aclaparador, constata el futur prometedor dels vins blancs de garnatxa de la Terra Alta.


Nit garnatxes blanques Foto: Jordi Alcover

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa