El proper cap de setmana se celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme. VINSEUM (www.vinseum.ca), implicat en aquest esdeveniment, aprofita l’avinentesa per iniciar un projecte “per l’any vinent que, estem convençuts, rebrà molt suport per part del sector turístic i del sector del vi i del cava. ” Es tracta de la creació d’un festival. Un certamen on els films de vins i caves siguin els grans protagonistes.

Aprofitant el cap de setmana de l’enoturisme europeu, s’ha organitzat el Festival Zero, que servirà per donar a conèixer la proposta i fer-ne la presentació pública.

El programa per aquest divendres és força ambiciós. A les vuit del vespre es presentarà la XVª Mostra de Curtmetratges de Vilafranca i el futur Festival de Films de Vins i Caves. A dos quarts de nou es projectarà el documental “Cómo se organiza un servicio anti mildiu”, dipositat al Centre de Documentació VINSEUM. Va ser produït per Lainco Servicio Técnico, a Catalunya l’any 1961.

I a tres quarts i cinc de deu, es passarà el llargmetratge “Las catedrales del vino” (Espanya, 2010). Treball guardonat a l’Oenovidéo Festival (França), al Montana Cine International Film Festival i al Napa Sonoma Wine Country Film Festival (Estats Units). “Las Catedrales del Vino” retrata l’actual cultura espanyola al voltant del vi, en un recorregut transversal a través de dos tipus de vi diferents, Riojas, Finos i Manzanillas, corresponents a dos territoris ben diferenciats pel que fa a clima, paisatge, tradició i cultura . I dissabtte, a les vuit del vespre, projecció del curtmetratge”The Key to Reserve” (La Clau Reserva) realitzat pel director Martin Scorcese per a la campanya de promoció nadalenca 2007 de Caves Freixenet. Traducció al català.

Deu minuts més tard es passarà el llargmetratge “Les saisons de Marie-Thérèse Chappaz” (Suïssa, 2009). És un treball que ha rebut el trofeu especial del jurat a l’Oenovídeo Festival 2010. VOS.

Sinopsi
Una trobada amb l’entusiasta i dedicada enòloga Marie-Thérèse Chappaz. En el decurs de les estacions, mentre el vi es fa del raim de les seves vinyes, ens trobem amb una persona excepcional. Els seus mètodes de treball no segueixen la lògica de producción basada únicamente en el guany econòmic sinó que són l’expressió de la seva consumada consciència ecològica.


Pel·lícula Las Catedrales del vino

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa