“La Rambla Nova és el millor aparador possible per als nostres vins”, deia Josep Lluís Grogués, president del consell regulador de la DO Tarragona, després que divendres s’hagués inaugurat la tretzena edició de la Fira del Vi de Tarragona. Mentrestant, per aquesta artèria que canalitza la vida comercial i ciutadana del Tarragonès, uns quants centenars de persones passejaven, s’acostaven als estands dels cellers amb la copa a la mà i tastaven els primers vins.

Al cap d’una estona, als jardins del Teatre Metropol, a la mateixa rambla, es va signar la declaració El vi, nutrició i salut. Els signants van ser Domingo Valiente, secretari general de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN); Oriol Guevara, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi; el president de la Cambra de Tarragona, Albert Abelló; Josep Lluís Grogués, per la DO Tarragona, i per l’Ajuntament de Tarragona, el regidor Sergi de los Ríos.

Aquesta acció s’emmarca en la línia de treball del programa europeu Vi amb Moderació, que la FIVIN promou a l’Estat per incrementar la responsabilitat en el consum de vi. L’objectiu és conscienciar la població de la importància de l’alimentació sana i equilibrada, com la dieta mediterrània, que inclou el vi com un aliment més. En aquest sentit, Valiente va declarar: “En els últims vint-i-cinc anys el consum de vi per persona i any ha baixat de seixanta litres a divuit. Queda clar, doncs, que si hi ha més problemes amb l’alcohol, no és pas pel consum de vi”.

A la rambla Nova cada cop hi havia més gent i dissabte al vespre, encara amb tot el diumenge per endavant, ja s’havien despatxat més tiquets que en l’última edició, així que el repte d’arribar a les 20.000 consumicions cada cop era més proper. Guevara resumia la convocatòria: “El vi és cultura, i si sumem el Mediterrani a la rambla i la primavera, l’èxit està assegurat”. Albert Abelló explicava que la Cambra de Tarragona ha estat al capdavant de les tretze edicions de la fira, “perquè els orígens de la cambra, el 1887, s’han de buscar precisament en les exportacions de vi des del port de Tarragona”.


La tretzena Fira del Vi de Tarragona va congregar centenars de persones durant el cap de setmana FOTO: DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa