VadeVi
La Fiscalia demana pena de presó pel sommelier Guillermo Cruz
  • CA

Dos anys i tres mesos de presó. Aquesta és la condemna que demana la Fiscalia pel sommelier Guillermo Cruz, a qui acusen d’haver-se apropiat de manera indeguda de diverses ampolles de vi -per consum propi o que hauria venut a tercers- del Restaurant Mugaritz. Així ho apunta l’agència EFE, que ha tingut accés a l’escrit d’acusació provisional del Ministeri Públic, i en el qual s’hi detallen els fets que s’estan investigant en relació al presumpte delicte.

Cruz era aleshores responsable de sala d’aquest restaurant que regenta el xef Andoni Luis Aduriz a Errenteria, fins que al gener de 2019 el van fer fora per motius que en aquell moment no es van fer públics i que el sommelier va demandar per considerar-ho ‘improcedent‘. L’escrit situa entre els anys 2017 i 2018 l’apropiació d’ampolles de vi propietat del restaurant i fins i tot apunta quin és el valor total de la sostracció.

Més de trenta mil euros

S’apunta que el sommelier hauria consumit el contingut de part d’aquestes ampolles -valorades en 1.744,99 euros-, i que n’hauria venut a tercers diverses partides; una primera, per valor de 29.460,70 euros; i una última fracció, valorada en 648,31 euros a una entitat diferent, que segons l’auto, “són imports que s’haurien ingressat directament al seu número de compte bancari”.

Per tot plegat, la Fiscalia considera que es tracta “d’uns fets constitutius de delicte d’apropiació indeguda” pel qual demana aquests dos anys i tres mesos de presó. A més a més, el Ministeri Públic també demana que s’indemnitzi la part perjudicada amb 31.854 euros, compensant el valor de les ampolles, i afegint-hi els interessos corresponents.

Aquest dimarts 27 de setembre, les dues parts enfrontades s’han trobat en una audiència preliminar que ha acabat sense acord, per la qual cosa, i segons les mateixes fonts, la situació podria arribar a judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa