VadeVi
Freixenet busca qualitat i singularitat a través de la innovació
  • CA

Des dels seus orígens fa més de cent cinquanta anys que Freixenet ha basat el seu model i projecte en una innovació continuada. Innovació en els processos amb l’objectiu de millorar la qualitat dels seus productes i garantir, com a fi de trajecte, la satisfacció dels consumidors que els trien arreu del planeta. Tot plegat, i així ho manifesten des de la marca, amb la mirada a reforçar-se com una combinació d'”experiència i tradició” a través d’un desenvolupament sostenible, tecnològic i científic i de la mà d’un equip de professionals especialitzats.

Façana de les instal·lacions de Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia | Foto: Freixenet

Pioners en la fermentació a temperatura controlada

Al llarg de la seva història l’empresa ha apostat per “la sostenibilitat, el desenvolupament de tecnologies capdavanteres i la innovació”, sense allunyar-se “de l’essència del mètode tradicional”. A tall d’exemple, va ser pionera als anys 70 en la introducció de la fermentació a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable de 600.000 litres i en emprar premses pneumàtiques. Una fita, i així ho assegura la marca, que va permetre “millorar enormement” la qualitat dels caves, en un procés que es va fer comú a tot el sector. Entre els 90 i els 2000, a més, Freixenet va desenvolupar una tecnologia robòtica pròpia i puntera que va automatitzar i estandarditzar l’elaboració.

Tot plegat, i així ho atribueix la marca, han estat fites possibles gràcies al seu equip de professionals: “des dels enòlegs i mestres de celler fins als sommeliers i els tècnics de qualitat”, apuntaran.

Llevats propis i recerca científica

D’altra banda, Freixenet té cultius propis de llevats amb unes propietats enològiques determinades amb els quals elabora els seus vins escumosos.

Seleccionats per la cofundadora i enòloga de la companyia, Dolors Sala, s’han mantingut durant dècades gràcies a la recerca científica i a la tasca duta a terme pel seu equip d’enologia. Gràcies a aquests llevats, puntualitza la marca “els caves Freixenet tenen un bouquet i uns aromes únics que els donen personalitat pròpia”.

Cordón Negro, un dels caves més premiats de Freixenet | Foto: Freixenet

Reconeixement dels seus vins

Com a resultat de tot plegat, dirà la marca, els vins de Freixenet han estat reconeguts en concursos d’àmbit nacional i internacional. La darrera edició dels Premis Vinari, va premiar amb una medalla d’or el cava Elyssia Gran Cuvée, mentre Cordón Negro Brut i el vi tranquil Freixenet Selección Especial Blanc, recentment llançat al mercat, s’enduien una medalla Vinari de Plata. Giroví també han distingit els caves Cordón Negro, Elyssia Gran Cuvée i Carta Rosé amb una medalla d’or i el vi tranquil Selecció Especial Blanc amb una medalla de plata.

En l’àmbit internacional, el Cordon Negro Brut Magnum va obtenir el National i Regional Trophy a la prestigiosa competició britànica The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2021, que el va distingir com el millor cava del món.

Gamma Elyssia de Freixenet

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a novembre 04, 2022 | 12:04
    en fi novembre 04, 2022 | 12:04
    els productes de fatxanet, mai seran de qualitat, bàsicament perquè la seva singularitat és el no respecte al procés d'elaboració del cava
  2. Icona del comentari de: Català a novembre 05, 2022 | 06:54
    Català novembre 05, 2022 | 06:54
    Doncs jo, d'ençà que Freixenet es va posicionar en contra de la inde pendència de Catalunya, tinc bona cura d'assegurar-me no consumif cap producte seu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa