VadeVi
Freixenet apropa els seus vins i caves més selectes als professionals

Amb la intenció de donar a conèixer als professionals de l’hostaleria alguns dels productes de gamma alta que elabora el Grup Freixenet, dijous es va fer una presentació dirigida per la sommelier Meritxell Falgueras i amb la participació de José Mª Ferrer (president de Bodegas Valdubón), i Adolfo Heredia i Javier Aladro, director tècnic i enòleg de Valdubón respectivament.

S’hi van aplegar uns 40 professionals i afeccionats, que van poder conèixer de primera ma el procés de creació d’aquests tres vins, amb preus que van dels 10 euros del Morlanda Blanc, passant pels 25 del Valdubón Diez fins els 32 que costa el cava Casa Sala.

Es dóna el cas que els cellers del Grup Freixenet són més coneguts pels productes de caire popular, com el cava Carta Nevada, i en canvi, els vins i caves més selectes tenen dificultats per arribar, ja no al gran públic, sinó a restauradors i responsables de botigues especialitzades, que són els qui poden acostar aquests productes al consumidor final.

Entre els assistents hi havia interès per descobrir aquests vins i caves. David Soler, estudiant d’hostaleria que s’està preparant per fer un màster de sommelier opinava: “Cada setmana vaig a dos o tres tastos o presentacions de vins, però desconeixia alguns d’aquests productes” i afegia: “Tastant el Morlanda Blanc, ja me’l veia acompanyant una caldereta de llamàntol”. Cristina Cucala, en canvi, és economista i va a tastos de vins per afició: “un parell a la setmana”, deia, i destacava el bon material didàctic (informació i fitxes dels vins) que va a portar Freixenet i que el tast havia estat àgil i amè.

El cava Freixenet casa Sala té una criança en ampolla de més de quatre anys i només se n’elaboren unes 20.000 ampolles. El Morlanda Blanc és un cupatge de garnatxa blanca i macabeu, i la meitat del most fermenta i es cria en bóta, mentre l’altre meitat es treballa en dipòsits d’acer inoxidable.

El Valdubón Diez és una edició commemorativa del desè aniversari del celler i ha estat fruit de la col·laboració de deu professionals de la restauració, la comunicació i enòlegs, que han treballat plegats en el desenvolupament d’aquest vi.


MÉS DE QUARANTA PROFESSIONALS I AFECCIONATS VAN ASSISTIR A LA PRESENTACIÓ AL CELLER DE GELIDA DE TRES VINS DE GAMMA ALTA DEL GRUP FREIXENET FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa