VadeVi
Freixenet obté dos guardons per a caves d’alta gamma

Freixenet ha obtingut dos guardons internacionals per dos dels seus caves d’alta gamma: El Malvasia, que ha obtingut una medalla de bronze a “The world of Malvasia, International Competition 2010” a Croacia en la seva segona edició; i el Reserva Real que ha guanyat la Medalla d’Or al Concurs internacional MUNDUS vini 2010 a Neustadt, Alemanya.

El Malvasia és un cava monovarietal, “el primer cava dolç de malvasia”, segons Freixenet, elaborat expressament pensant en ser un cava de postres i en aprofitar aquesta varietat de raïm típica de la costa catalana. A més, el licor d’expedició està elaborat amb mosts de la mateixa varietat, fet que “li confereix una personalitat única”. Aquest cava ha estat creat per l’enòleg Josep Buján que va elaborar la seva primera anyada el 1991. “The World of Malvasia”, la competició que ha donat el bronze a Freixenet està organitzada per l’associació de viticultors i enòlegs de Istria, Croàcia, i vol promoure les particularitats i qualitats de diferents tipus de varietats Malvasia, presentar les últimes tendències en la producció de malvasia i premiar els millors vins. Això demostra la tendència mundial de produir i consumir varietats de raïm autòctones arrelades a la terra on són cultivades i amb una producció limitada.

El Reserva Real de Freixenet, per la seva banda, ha obtingut l’Or en el Concurs internacional MUNDUS vini 2010 d’Alemanya. Es tracta d’un concurs creat el 2001 amb l’objectiu d’acostar el vi tan als consumidors com als professionals. Avui en dia és un dels concursos internacionals més prestigiosos del món. Durant dues setmanes 180 reconeguts professionals del vi tasten més de 4.000 vins de tot el món. El fet que el Reserva Real hagi destacat entre tots aquests vins li dóna una importància rellevant, però sobretot al fet que aquesta medalla d’or se sumi a una llarga llista de premis d’aquest cava. Tres medalles d’or als concursos de Berliner Wein Trophy 2010, Internationale Shaumwein Trophy 2009 i Vinordic Wine Challenge 2007; i quatre plates als concursos de Sommelier Challenge Wine Competition 2009, Concurs Internacional de Vins i Espirituosos 2009 i Premis Bacchus 2008.

Reserva Real és obra del director tècnic de Freixenet, Josep Buján i va ser llançat amb motiu de la visita dels Reis d’Espanya el 1987. És el vaixell insígnia de Freixenet. Esta elaborat amb vins de diferents anyades de macabeu, xarel·lo i parellada (un 80% a parts iguals) i un 20% de vins de reserva. Tant el desgorjat com la dosificació s’efectuen manualment.


Malvasia de Freixenet FOTO: FREIXENET


Reserva Real de Freixenet FOTO: FREIXENET

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa