VadeVi
Fuerteventura recupera el vi gràcies a la Universitat Rovira i Virgili

!--akiadsense-->

Fuerteventura recupera la tradició de l’elaboració de vi i torna a confiar amb el grup de recerca en tecnologia enològica de la URV (TECNENOL) perquè continuï en la recerca de les varietats autòctones, una vegada ja ha caracteritzat les de Lanzarote i la Gomera.

De moment la professora Francesca Font, que és la responsable de la caracterització varietal d’aquest grup de recerca, ja ha estat a Fuerteventura invitada pel Cabildo per impartir una conferència sobre caracterització e identificació de les vinyes ancestrals d’aquesta illa de l’arxipèlag canari i per intercanviar impressions amb els viticultors de la zona sobre la identificació varietal.

D’esquerra a dreta: Francesca Fort, professora de la URV; Marcial Morales, president del Cabildo de Fuerteventura; Juan Estárico, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, i Juan Manuel Brito gestor de l’Associació de Viticultors de Fuerteventura. | URV

!--akiadsense-->

Els documents històrics apunten que a Fuerteventura és possiblement on es va elaborar el primer vi de les Illes Canàries. Després de centenars d’anys torna a recuperar la tradició amb un nou vi de la DOP Islas Canarias però amb l’objectiu de crear una denominació d’origen pròpia. Per això els cal identificar i recuperar les varietats autòctones, fet pel qual necessiten el suport dels investigadors de la URV que poden analitzar les varietats que se sap que existeixen i trobar si n’hi ha alguna de pròpia.

El grup de recerca TECNENOL posseeix la base de dades de perfils genètics més important de l’estat espanyol, amb 1.300 entrades que corresponen a uns 700 perfils genètics obtinguts mitjançant la tècnica dels microsatèl·lits o SSR (Simple Sequence Repeats) que són seqüències d’ADN en les que un fragment es repeteix de manera consecutiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa