Pica-pica, aperitiu, piscolabis, tapes… Així anomenem els àpats més lleugers (no sempre) que prenem entre hores abans de les estàndards establertes o simplement així els hi diem en funció del que preparem.

Que arriben uns amics a casa, que t’entra gana i encara no és l’hora de dinar, que et ve de gust menjar alguna cosa mes “informal”…

Olives, daus de formatge, una mica de pernil de gla, uns adobats, fruits secs, patates xips, anxoves, escopinyes, musclos, fuet … ah! unes croquetes i un llarg etcètera.

A casa i amb la família, al bar amb els amics, en un acte social de qualsevol tipus, el preludi d’un esdeveniment. El pica-pica ha passat a formar part important de la nostra gastronomia.

Podem fer que el nostre pica-pica sigui un “qualsevol cosa” o es converteixi en un veritable plaer dirigit als més exigents hedonistes gastrònoms.

Per acompanyar bevem gairebé de tot. Aigua, refrescos, cervesa, cervesa amb llimonada, vermut, bíters i evidentment, vi.

Si bé és cert, depenent del tipus d’aperitiu, podem beure un vi o un altre, en funció de les preferències de cadascú. Un refrescant escumós. Un blanc fresc i floral. Un divertit i llaminer rosat. Un negre jove i exultant … Totes les possibilitats són vàlides.

Però avui anem a preparar un aperitiu de “Champions Ligue”. Tria el teu aperitiu preferit. Envolta’t d’amics i prepara unes bones copes. Ja el tens? És el moment de triar un bon vi.

Jo avui he triat un vi que m’entusiasma, per la seva complexitat, per tot el que expressa en cada glop, per les infinites possibilitats que ens ofereix en el maridatge, ja que és un vi molt gastronòmic.

Us estic parlant del Vim Blanc del Celler de Capçanes de la DO Montsant.

Un blanc de negres elaborat amb garnatxa de 50 anys i que després de passar 3 mesos en el seu lies, passa 3 anys de criança en roure francès nou.

Amb un color ambre brillant, el Vim Blanc ens ofereix una gamma d’aromes i sabors gairebé inacabables. És un d’aquells vins que no et deixa indiferent, tant per la seva qualitat com per la seva singularitat.

Ja ho tens tot a punt? Aboca el vi a les copes, brinda per l’amistat i comença amb el teu pica pica.

Bon Profit !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa