Garnatxes i carinyenes

Tast de vins monovarietals de la DO Montsant

Vins de la DO Montsant Foto: DO Montsant

Sis vins monovarietals de garnatxa i quatre monovarietals de carinyena conformaran un tast específic de la DO Montsant en el marc de la fira Alimentària el dimecres 28 de març.

El tast, que dirigirà l’enòleg i membre del Consell Regulador de la DO Montsant, Joan Asens, l’integren 6 destacades referències de garnatxa: Teixar 2007 (Vinyes Domènech); Pater 2008 (Ficaria Vins); Auditori 2009 (Acústic Celler); Cabrida 2009 (Celler de Capçanes); Dosterras 2009 (Celler Dosterras) i Trossos Negre 2010 (Alfredo Arribas); i 4 més de carinyena: Mans de Samsó 2009 (Vinyes d’en Gabriel); La Carrerada 2009 (Orto Vins); Finca Romero 2010 (Frank Massard) i Miloca 2011 (Vendrell Rived).

La garnatxa i la carinyena són les varietats autòctones de la DO Montsant, les més fidels a l’hora de transmetre les singularitats d’una DO que en 10 anys ha estat capaç de fer-se un lloc entre les més prestigioses del món. De fet, recentment, la DO Montsant ha endegat una iniciativa per distingir els vins elaborats íntegrament amb alguna d’aquestes varietats. En certa manera, es recull el guant dels cellers de la DO, que aposten cada cop amb més força pels vins 100% garnatxa i 100% carinyena.

Nou comentari