Gemma Vela Humanes (Aranda de Duero), primera sommelier de l’Hotel Ritz de Madrid, ha guanyat el Premi Nacional com a Millor sommelier per la Real Academia de Gastronomía 2013.

Vela va entrar a l’Hotel Ritz amb només 23 anys i va ser la primera sommelier de l’Estat espanyol en un hotel de cinc estrelles. La seva trajectòria professional passa per restaurants de renom com El Amparo i Castellana 179 de Madrid i al Martín Berasategui de Lasarte. Entre altres premis, va destacar com a “Jove Promesa” en el Mundo del Vino, Millor Sommelier 2010 per la Guía Gourmetour, etc.

Vela era finalista al Premi Nacional com a Millor Sommelier amb Pilar Cavero, sommelier d’El Celler de Can Roca, i Isabelle Brunet, ex-sommlier de Monvínic.

Els Premis Nacionals de Gastronomia es van celebrar el passat 14 de juliol i la Real Academia de Gastronomía i la Cofradía de la Buena Mesa van atorgar el Premi Nacional de Gastronomia 2013 al xef Mario Sandoval, del restaurant Coque i Columbus de Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa