“Benviingudes i benviinguts a Vii. Un Bar de Viins natura. Una cuina senzilla, inspirada en el Bar Roca dels anys setanta i en la cuina tradicional catalana”. Així presenten els germans Roca el nou projecte que tot just inauguren avui divendres 2 d’agost al local que fins ara ocupava la Plaça del Vi, 7 de Girona. Un establiment que ja tenien part en propietat els triestrellats, i que fins fa pocs dies estava regentat per Roger Viusà, fins que el sommelier i viticultor va anunciar un tomb a la seva carrera que substituïa la barra pel treball a la vinya i al celler per a elaborar el seu propi vi.
Sota el guiatge d’Audrey Doré, cap de sommeliers de Can Roca
El nou projecte es dibuixa com a bar de vins, tapes i guisats tradicionals de la cuina gironina com són els ‘platillos‘, que funcionarà sota el guiatge d’Audrey Doré, cap de sommeliers del Celler de Can Roca. Al capdavant de la cuina hi mantenen David Freijomil, qui ha estat des de l’inici de l’anterior local com a cuiner. El bar obrirà cada dia d’una del migdia a onze de la nit.
A Viins, segons recull l’ACN, els germans Roca oferiran una carta de “vins natura a un bon preu“. L’oferta gastronòmica es basarà en cuina senzilla i inspirada en el bar Roca dels anys setanta i la cuina tradicional catalana. Per això asseguren que hi haurà tapes de cap i pota, canelons de Can Roca, calamars a la romana o ronyons al Jerez. També hi haurà confitats i escabetxos com ara els seitons en vinagre i també altres guisats tradicionals del territori com els platillos.
Serà, en paraules dels protagonistes, “un lloc de vii a la Plaça del Vi, sota les voltes, amb viins de persones estimades, per poder seduir-vos a tots els que vulgueu brindar per la vida amb una copa de vii a la mà”.