VadeVi
Glops, el nou programa sobre el vi, s’estrena aquest dissabte a TV3
  • CA

Després de 3 anys el vi torna de forma regular a la graella de la televisió pública i ho fa de la mà de Fel Faixedas i Carles Xuriguera com a directors i presentadors del programa. Serà aquest dissabte a les 20.30h just abans del TN vespre.

“Estem ansiosos i una mica nerviosos i mira que està fet i acabat” diu Fel Faixedas en declaracions a Vadevi.cat. I afegeix “nosaltres estem acostumats a fer obres de teatre i a fer directes i aquesta vegada que ja està fet i acabat també estem nerviosos i sobretot molt il·lusionats”.

El primer capítol dels 13 que s’emetran porta per títol “Bevem pels ulls” i se centra en les etiquetes del vi. Cada programa girarà a l’entorn d’un tema central i s’explorarà des de diferents punts de vista.

“En aquest primer programa” diu Faixedas, “farem un experiment amb gent no professional del vi i comprovarem l’efecte que tenen els ulls i per tant el disseny de les etiquetes en la nostra percepció del gust del vi”.

Tots els programes acabaran amb música i amb un músic i en aquest primer programa de Glops el convidat serà David Carabén.

Xuriguera i Faixedas prenen en aquest programa un nou registre. Faixedas assegura que no fan humor “i no perquè el vi sigui un tema seriós sinó perquè en el prenem molt seriosament, per això no farem humor, sinó que ens mostrarem com som. Amb un to desenfadat i a vegades farem broma i de vegades no, com a la vida mateixa. Teníem moltes ganes de canviar el nostre registre, i el vi ens interessa molt, fem vi, tenim un restaurant. Ens interessa”.

Fel Faixedas ssegura que fan un programa de vins per la gent que li agrada el vi, però també per la gent que li agrada però li fa por. “Fem un programa de nivell 1 “>que potser per la gent del sector serà molt bàsic però per aquell que l’interessa aquest món el trobarà molt proper. És més, per aquell que no li agradi el vi també, perquè s’està fent una feina de boniquisme“> fantàstic que si et trobes el programa t’hi quedes segur”.

Sobre la relació amb la música el copresentador i codirector del programa assegura que “si no tenim por de dir quina música ens agrada sense saber si s’ha fet amb clau de sol o amb clau de fa, amb el vi hem de poder fer exactament el mateix”.

Més enllà del programa Faixedas ha volgut fer esment en el fet que el sector necessita tots els suports possibles si es té en compte que el consum de vi a Catalunya en general i del vi català en particular no està passant el seu millor moment.

Trobareu tota la informació del programa aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa