VadeVi
Gramona i Caves Portell viatgen a Hong Kong per exposar els seus vins i caves en la fira Hofex

Els vins i caves de Gramona i els de Caves Portell, la primera a la DO Penedès i la segona a la DO Conca de Barberà, són els únics vins catalans que aquests dies es poden trobar a fira Hofex de Hong Kong. Es tracta d’una de les majors fires internacionals asiàtiques amb més de 2.000 expositors procedents d’una cinquantena de països diferents i més de 30.000 visitants. Aquesta és la tretzena edició de la fira, que va començar el 1985 i que se celebra bianualment.

Honkong “és la porta tradicional d’entrada a la Xina continental i una de les plataformes de distribució i comercialització d’alimentació i begudes a Àsia”, segons el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). És per això que, des de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) , s’esperaven una major resposta per part dels cellers i les empreses de Catalunya, en el primer any que Catalunya hi participa. De fet, com que només hi ha quatre empreses catalanes “no hi ha un estand de Catalunya sinó que tindran un lloc destacat a l’estand de l’Institut de Comerç Exterior del minsteri”, segons han explicat fonts de PRODECA.

“La població amb un poder adquisitiu mig o mig-alt a la Xina és equivalent a la població de França”, segons PRODECA. Tot i així, les inversions al continent asiàtic no són fàcils perquè representen una estratègia a llarg termini i per la distància geogràfica i cultural que perceben els empresaris catalans.

La fira dura tres dies, des del 6 al 9 de maig, i hi participen Gramona de Sant Sadurní d’Anoia, Càrnica Batalle de Riudarenes a La Selva, i Cloverfood de Vic que exposa carn de porcí, peix, oli d’oliva i el vi de Caves Portell.


Promoure els vins catalans a l’estranger és un dels objectius del sector FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa