VadeVi
Gramona organitza el Seminari del Cava a Madrid

Caves Gramona realitza de nou, després de 13 edicions consecutives, el Seminari del Cava. Es tracta d’un esdeveniment dirigit a professionals per actualitzar els coneixements del cava i els vins espumosos del món.

Durant tres dies, des del 23 fins al 25 de novembre, diferents sommeliers han assisit a l’Aula Espanyola del Vi de Madrid per conèixer els secrets del món dels espumosos de la mà de dos reconeguts experts: Jaume Gramona, professor d’enologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i el sommelier del restaurant Zalacaín, Custodio López Zamarra, també director del seminari.

El seminari del cava ha estat també una oportunitat per a realitzar nous tastos i conèixer els últims avanços en I+D dels vins espumosos. En total, han estat nou hores repartides entre la part teòrica i les degustacions.

Gramona, 125 anys en el món del cava
La família Gramona va celebrar el 2006 els seus 125 anys d’història en el món del cava i el vi. Des que, el 1881, Pau Batlle decidís comercialitzar vi a França, Gramona ha elaborat alguns dels vins i caves més ben valorats per la crítica nacional i internacional. Els Gramona d’avui, besnéts de Batlle, segueixen treballant des de les seves finques de Sant Sadurní d’Anoia les seves vinyes de raïm xarel·lo, macabeu, pinot noir, chardonnay, gewürtzraminer, merlot, riesling i parellada, amb les quals elaboren vuit caves, dotze vins, un marc de cava i un licor de marc.


Jaume Gramona i Custodio López Zamarra durant el seminari FOTO: CAVES GRAMONA


El curs va dirigit a professionals FOTO: CAVES GRAMONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa