Aquest cap de setmana llarg, a Sant Sadurní d’Anoia coincideixen dues activitats que en realitat els assistents viuen com una de sola. Per una banda, s’ha inaugurat la XXVIII Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava de Sant Sadurní i, per l’altra, també se celebra el XIII Cavatast, en aquest cas depenent del Patronat de Turisme de Sant Sadurní.

El Cavatast és una fira en què enguany han participat 34 cavistes, a més de nou estands gastronòmics, on per 4,50 euros es pot gaudir d’una copa de vidre i tres tiquets de degustació. Per fer-se una idea de l’èxit de la proposta, només cal esmentar que en l’edició de l’any passat hi van passar 30.000 persones.

Per altra banda, la Setmana del Cava té com a activitat més popular l’acte d’inauguració oficial a la Plaça de la Vila, on cada any es corona la Reina del Cava després del pregó. Aquest any el pregó el van fer els personatges de Carles Puyol i Andrés Iniesta del programa Crackòvia de TV3 i la reina coronada al balcó de l’ajuntament va ser la model malaguenya Elisabeth Reyes.

Mentre que Jordi Ros i Oriol Cruz, els actors que donen vida als cracs del Barça, van lluir simpatia i humor dels quals van gaudir des dels més grans fins als més petits, Elisabeth Reyes va lluir el seu millor atribut: l’escot vertiginós del vestit de núvia dissenyat per Rosa Clarà.

Un cop acabat l’acte, la gentada es va desplaçar a la Rambla de la Generalitat a tastar el cava, l’autèntic protagonista dels tres dies que dura la fira. Passejant entre la gernació, es podia trobar des de grups de joves que canviaven de direcció dient: “cap allà no, que hi ha els pares”, fins a grups d’aficionats que comentaven les bondats dels caves de Gramona, els que preferien els Llopart o els que es mantenen fidels al de Juvé & Camps. Tot en un ambient festiu que comença al migdia i s’allarga fins a les onze de la nit, excepte avui dilluns, que s’acaba a les nou del vespre. Josep M. Llopart, de caves Llopart, comenta: “no recuperem el preu del cava que donem a tastar, de fet amb el que cobrem dels tiquets, cada ampolla degustada la cobrem a dos o tres euros, però és la festa gran del cava i volem participar-hi”.


Pere Bonet, president de la Confraria del cava amb Elisabet Reyes FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa