“Fins sempre papa”, compartien els seus fills a través de les xarxes socials. L’Eva i l’Eloi Bonet s’acomiaden del seu pare, Jaume Bonet, que ha mort aquesta passada nit.

En Jaume Bonet era l’ànima de Comalats, una persona que va dedicar la seva vida a la vinya i el vi des de l’Ametlla de Segarra, un petit nucli rural de la comarca de la Segarra, a Lleida. Així el recorden en els missatges de comiat. “El teu record serà infinit i el teu buit serà gran, massa gran”, escriuen. “Però en cada pas ferm a la vinya et pensarem, et sentirem, et tocarem i ens abraçaràs. Sabem que ens guiaràs ara i sempre, estaries orgullós”.

Un home fort de la Segarra que deixa empremta

Jaume Bonet era una persona estimada, de territori, i així se’l recordarà: “Tothom ens escriu meravelles de tu, la gent t’estima i has deixat empremta, la petjada d’un home fort de la Segarra”.

Eloi, Eva i en Jaume en una foto recent | Foto: Comalats

Els orígens de Comalats

Comalats és el nom històric de l’àrea geogràfica compresa entre la serra de Forés i Cervera. Un terreny, explica la proietat, que és “força singular“, ja que està format per un conjunt de serres i valls paral·lels de llevant a ponent. Cada vall és una coma i una successió de valls és una comalada, d’aquí el nom del celler, detallen.

Sigui com sigui, també és cert que la tradició vinícola de la família Bonet ve d’anys, però no va ser fins a l’any 1989 que en Jaume Bonet va impulsar aquest projecte propi. Passats aquests primers anys, ara treballen poc més d’una dotzena d’hectàrees de vinya i embotellen els seus propis vins sota l’empara de la Denominació d’Origen Costers del Segre, a la subzona Vall del Corb, i amb la qualificació de vins ecològics del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa