VadeVi
Scala Dei presenta Heretge, el seu nou vi de carinyena
Carlos Peira, president de Cellers Scala Dei i Ricard Rofes, enòleg de Cellers Scala Dei
Carlos Peira, president de Cellers Scala Dei i Ricard Rofes, enòleg de Cellers Scala Dei

!--akiadsense-->

‘Heretge’, la nova aposta de Cellers Scala Dei, és un monovarietal de carinyena que trenca amb el dogma seguit fins ara pel celler més antic del Priorat, per al qual la garnatxa ha estat sempre senyal d’identitat. Aquest vi representa ‘una heretgia’ per Scala Dei, que manté el mètode d’elaboració ancestral que caracteritza els seus vins heretat dels monjos cartoixans del segle XII.

“Amb aquest vi hem volgut retre tribut a la viticultura ancestral i a tots aquells que de manera heroica van treballar la vinya i la terra durant anys i que van ser capaços de preservar les vinyes en temps difícils. ‘Heretge’ vol mostrar i conservar el seu llegat”, assegura Ricard Rofes, enòleg d’Scala Dei. Procedent de tres costers diferents: Cap la Serra, Parts de l’Ase i La Font, amb vinyes de més de 80 anys, aquest vi reflecteix la tipicitat i el caràcter de la zona.

Des de principis del segle XX, la carinyena ha tingut un paper rellevant a Scala Dei i després de treballar amb ella durant prop de 50 veremes, forma part imprescindible de la història del celler. “Amb ‘Heretge’ es busca la manera de potenciar la tipicitat i unicitat del lloc de procedència del raïm i mostrar-ho sense reserves. “Ens hem centrat a elaborar un monovarietal de carinyena de la màxima qualitat amb la mínima intervenció buscant que el vi expressi fidelment el seu origen”, afirma Rofes. “Ha estat un repte apassionant i hem treballat minuciosament durant el procés de vinificació per aconseguir l’equilibri perfecte entre aquesta calidesa en el vi que li atorguen els sòls de pissarra, densos i profunds, alhora que es conserva la frescor característica d’aquest varietal”, explica l’enòleg.

Heretge, el nou vi del celler Scala Dei
Heretge, el nou vi del celler Scala Dei | xx

!--akiadsense-->

Des del celler afirmen que és d’un intens color brillant amb matisos violacis, un vi equilibrat i profund amb aromes a fruita madura. La varietat per si mateixa aporta aquest toc de frescor que es troba un cop el vi ens omple la boca, destacant així mateix la mineralitat procedent del terrer. És un vi ben estructurat i amb cos, fidel reflex de la vinya d’origen, asseguren.

El llançament d’aquest vi es realitza amb una edició limitada de prop de 3.000 ampolles, elaborada de manera artesanal. Volen capturar el llegat d’un paisatge abrupte exemplificant de manera extraordinària el caràcter únic del Priorat i la seva carinyena, deixant que sigui la terra qui parli per si mateixa.

Sobre Scala Dei

Els seus orígens es remunten a l’any 1194, any en què els monjos cartoixans s’estableixen a Scala Dei. Ha conservat fins avui el mateix esperit tradicional artesà de seus orígens. Les 70 hectàrees de vinya de Scala Dei estan repartides entre 41 vinyes diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa