Huguet-Can Feixes el primer celler que s'afegeix a Corpinnat
Huguet-Can Feixes el primer celler que s’afegeix a Corpinnat

!–akiadsense–>

El celler Huguet-Can Feixes s’ha incorporat com a nou membre de ple dret a l’Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat que impulsa la marca col·lectiva de la UE que amb aquest nom pretén distingir grans vins escumosos nascuts al cor del Penedès seguint uns exigents processos d’elaboració.

L’entrada d’Huguet a Corpinnat s’ha confirmat després que el celler ha superat tant l’auditoria inicial com la de verema que exigeix la marca. Huguet-Can Feixes es converteix, doncs, en el setè membre de l’associació, juntament amb els cellers fundadors de la marca: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló.

Huguet-Can Feixes és un celler familiar situat al municipi de Cabrera d’Anoia, a la part més septentrional del Penedès, que treballa amb agricultura 100% ecològica i que fa la vinificació al propi celler, tal com estableix entre d’altres condicions el reglament d’ús de Corpinnat. Actualment té al mercat dos caves gran reserva i també elabora vins tranquils sota la DO Penedès.

Aquest és el setè celler del grup i el primer que s’incorpora al projecte Corpinnat des que es va presentar en societat el 10 d’abril passat a Sant Sadurní d’Anoia. Des d’aleshores, han estat diversos els cellers que s’han interessat per entrar a formar part de la marca i alguns ja han iniciat el procés per passar les auditories que els permetran entrar, tal com ha fet Huguet-Can Feixes.

CORPINNAT és una marca col·lectiva registrada a la Unió Europea a final de l’any passat i que està oberta a tots aquells cellers elaboradors de vi escumós que estiguin dintre de la delimitació territorial que estableix la marca. El territori comprèn una àrea geogràfica que aglutina 46 municipis —tots els de l’Alt Penedès, i alguns del Baix Penedès, l’Alt Camp, l’Anoia i el Baix Llobregat— on, per raons geogràfiques, geològiques, climàtiques i socials, sempre s’hi han cultivat varietats autòctones per a l’elaboració de vins escumosos.

Igualment, tots els cellers aspirants hauran de complir o adaptar-se al reglament d’ús de la marca que estableix, entre d’altres característiques, collita manual, raïm ecològic certificat, utilització de varietats històriques —posant especial èmfasi en les autòctones—, vinificació íntegra a la propietat, criances superiors a 18 mesos, preu mínim garantit al viticultor amb un increment gradual i compromís amb el rigor i l’autoexigència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa