Iberpotash presenta el vi del centenari de la potassa

El vi KCent s'elabora amb el fruit de les vinyes d'Urpina d'Ampans

Iberpotash presenta dimecres als mitjans de comunicació el vi KCENT, el vi commemoratiu del centenari del descobriment de la potassa, encarregat a Ampans, amb la presència del conseller delegat d’Iberpotash, José Antonio Martínez Álamo, el director d’Ampans, Toni Espinal i l’equip de dissenyadors i creadors de les etiquetes, tots ells persones ateses a Ampans. El KCENT ha estat repartit a tots els treballadors d’Iberpotash durant aquestes festes de Nadal.

El vi KCENT és un merlot del 2010 amb segell DO Pla de Bages, produït a les vinyes d’Urpina d’Ampans, a Sant Salvador de Guardiola, que també acullen una de les llars de l’entitat. El seu caràcter és commemoratiu dels cent anys del descobriment de la potassa a Súria (1912 -2012) i al mateix temps és solidari, a banda de ser un vi sorgit de la terra del Bages.

L’etiqueta del vi ha estat ela­borada per a persones ateses a la Fundació Ampans (dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual) per encàrrec d’Iberpotash. És el resultat d’un procés creatiu pel qual aquestes per­sones han conegut aquests darrers mesos el conreu de la vinya i el món de la potassa, experiències que han plasmat artísticament en les obres que conformen l’etiqueta.

Els autors van visitar al llarg de l’any passat les vinyes de la Finca Urpina, les instal·lacions d’Abadal on s’ha elaborat el vi, i els exteriors de la mina de Cabanasses a Súria, on s’extreu la potassa (fertilitzant natural indispensable per a l’agricultura).

Ampans ha editat un audiovisual on s’explica tot el procés de creació de les etiquetes del vi KCENT que es podrà visualitzar al web d’Ampans (www.ampans.cat) i al web d’Iberpotash (www.iberpotash.es).

Nou comentari